Așa cum probabil știți deja, încă de la început echipa Iscodescu.ro și-a propus să susțină în fel și chip toate acele inițiative frumoase. Acele afaceri, proiecte, idei, numiți-le cum doriți, care ajută comunitățile în care s-au născut. Deci, nu e de mirare că ne-am alăturat cu mult drag prietenilor de la BuzzCamp. Este unul dintre cele mai longevive evenimente din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate și orientarii în carieră pentru studenți, masteranzi și tineri absolvenți. Așadar, am invitat-o pe Raluca Gavanescu, Business Developer la Inspire, să vă spună o poveste …
* * *
Cum începi să scrii o poveste? Gândindu-te la oamenii care o vor citi? De la o experiență de viață prin care ai trecut? De la o imagine ce ți s-a imprimat în suflet? Sau, poate, pornind de la ce vrei să lași în urma ta? Oricare e răspunsul, e clar că totul începe de la o idee, de la o dorință care te însuflețește. Fie că se întâmplă într-o dimineață sau la o oră improbabilă, la un moment dat, se întâmplă. Apare acea sclipire, izvorâtă din nevoia ta, a celui care scrie povestea, de a te ajuta sau de ajuta pe cineva prin ce construiești. Ideea se conturează mai clar, prinde aripi și în funcție de modul în care o dezvolți, aceasta se concretizează într-o poveste, o nuvelă sau, de ce nu ajunge să fie un adevărat roman.
Același proces de creație îl urmează și o afacere. O idee, un vis al unui om care identifică niște nevoi și, cred eu, dorința intrinsecă de a ști că ceea ce faci va aveam un impact, va schimba ceva în bine pentru tine, dar mai ales pentru cei din jurul tău. Și, cu puțin noroc, dacă dorința ta, visul tău rezonează și cu alții, atunci anvergura lui crește. Iar, pe măsură ce trece timpul, simți și vezi schimbarea.
BuzzCamp – oamenii înainte de toate …
Așa a apărut în 2008 BuzzCamp … de la simpla idee a unui ghid practic pentru studenții și dorința unui om frumos, antreprenoarea Anca Nazarov, Founder&CEO @Grupul Inspire. Intenția sa a fost să îndrume și să ajute tinerii să-și găsească acea cale profesională optimă, aliniată cu valorile lor personale, cu principiile și cu visele lor. Au trecut 11 ani de atunci, iar BuzzCamp a facilitat cu succes întâlnirea a peste 20.000 de aspiranți cu reprezentanții a peste 100 de companii din România. Astăzi vorbim de o serie de 22 de evenimente care se bucură de sprijinul celor mai mari centre universitare din țară, dar și de implicarea organizațiilor studentești.
Întâlnirile BuzzCamp vorbesc despre cum îți poți modela viața, asumându-ți alegerile profesionale cu ochi larg deschiși. Este despre întâlnirea cu oameni ale căror reușite constituie un model, o sursă de inspirație … oameni care au înțeles că împărtășierea propriilor lor experiențe este un mod de a mulțumi pentru ceea ce viața le-a dăruit. Și, nu e de mirare, că acestei inițiative s-au alăturat de-al lungul anilor români frumoși, cum îi numesc Iscodeștii, canoistul Ivan Patzachin, antrenorul Octavian Bellu, artiștii Florin Zamfirescu, Diana Cavalioti și Virgil Ianțu, creativii Vlad Tăușance și Mihai Gongu, antreprenorii de succes Camelia Șucu sau Valentin Banu, și mulți alții. Poveștile lor de viață sunt poveștilor acelor oameni care au crezut și cred în frumusețea viselor lor și-n propria putere personală de a le împlini.
Despre așteptări, tineri, și angajatori …
Caravana evenimentelor BuzzCamp oferă tinerilor, studenților, o oportunitate cu totul specială … contactul direct, nemijlocit, cu lumea angajatorilor. Aș putea spune că este un loc de întâlnire, de înțelegere și de povești împărtășite cu onestitate de către oameni dornici să ajute. Și, nu pot să nu spun că totul se întâmplă într-un cadru relaxat, fără multe ifose și pretenții unde găsești oameni speciali, care și-au dorit să ajungă la tineri într-un mod diferit. Este precum întâlnirea la o “ceainărie ideală” unde întâlnești acei parteneri, angajatori, care au înțeles că tinerii caută un mediu de lucru prielnic, care încurajează dialogul prin workshop-uri interactive.
Mai mult, BuzzCamp te ascultă. An de an, aducem oameni, profesioniști cu experiențe extrem de diverse, care sunt dispuși să împartășească lecțiile lor de viață profesională și chiar personală. Aceste istorii adevărate au un rol pe cât de simplu, pe atât de relevant … să picteze un tablou realist prin nuanțele date de greutatea și frumusețea momentelor de succes, a provocărilor, alegerilor, dezamăgirilor și chiar eșecurilor.
Ce ne dorim noi și ce pot descoperi aspiranții …
Nu de puține ori mi-a fost pusă întrebarea – „Bine, bine, dar ce speri tu? Ce schimbare crezi că poate aduce unui tânăr prezența la BuzzCamp?”. Și, răspunsul meu, astăzi ceva mai elaborat este … Poate ascultând un antreprenor, va prinde curajul să-și înceapă propria afacere sau poate va înțelege că pentru a face acest pas are nevoie de ceva experiență. Poate participând la un workshop, va decoperi o companie cu ale cărei valori și misiune rezonezi. Poate va întâlni o echipă cu oameni care-i seamănă, sau un mediu de lucru care și i se potrivește …
Altfel spus, BuzzCamp e locul de întâlnire potrivit pentru toți acei tineri aflați la început de carieră deschiși să cunoască ceea ce se întâmplă în interiorul companiilor. Cum îți aleg oamenii, ce valori au, care e procesul de recrutare, ce fel de proiecte și experiențe pot trăi. Reușita acestor întâlniri inedite depinde doar de deschiderea lor și dorința de a experimenta ceea ce noi îți punem la dispoziție. Sunt interacțiuni reale și experiențe, pe care doar în mediul offline le poți trăi.
La finalul aceastei prime mărturisiri pe care am facut-o cu multă emoție, dacă simți că participarea la unul din cele 11 evenimente ale ediției de toamnă din acest an îți poate fi de folos, nu-mi rămâne decât să-ți spun că te așteptăm cu bucurie și brațele deschise la BuzzCamp.
P.S: Urmărește toate noutățile pe contul BuzzCamp de Facebook. Iar dacă ești decis să vii, atunci aici te poți înscrie gratuit.