Fabrica de buchete — Povestea unui loc cu suflet părtaș la emoții

O femeie cu inițiativă. Un soț care știe să susțină. O tânără familie care la începutul anului trecut s-a decis să deschidă „o florărie pentru toată lumea”, în apropierea Parcului Kiseleff.

0

Sunt mulți cei care m-au întrebat cum găsim noi, Iscodeștii, poveștile și oamenii despre care scriem, afacerile românești pe care le promovăm. Pentru ei și alți curioși, răspunsul meu sună așa. Fără efort. Neplanificat. Necăutat cu îndârjire. Și, cred că mediatorul discret al acestor întâlniri este Universul care răspunde intențiilor noastre. Are grijă să te așeze exact pe drumul tău, scoțându-ți în cale oamenii alături de care să experimentezi viața. Nu înțelegem întotdeauna cum, de ce, prin ce mijloace, dar se întâmplă. Intâlnirea cu Diana Alexandra Postolachi de la Fabrica de buchete mi-a întărit acestă convingere.

Diana, se alătură altor români frumoși despre care v-am povestit—scriitoarea Cristina Tătar, Iuliana Barbu de la Farmacia Naturii, inventatorul Cornel Amariei, artistul făuritor de cuțite Matei Câmpan, chitarista Ana Maria Iordache, premiata echipă de robotică Autovortex, Cristina Dumitru de la Muze Zuze, năstrușnicii de la ZumDag și atâția alții. Toți sunt creatori de frumos, oameni care dau speranță și exemplu, încurajează, ajută și dăruiesc. Pe unii dintre ei îi cunoșteam, despre alții ni s-a povestit și noi ne-am decis să-i iscodim. Oricum ar fi, acești oameni au venit și vin către noi, iar noi mergem către ei cu bucurie. Sunt mult mai mulți decât vă puteți imagina!

Reclama

Cere și ți se va da!

Am cunoscut-o pe Diana anul trecut în primăvară. Cred că era un final de martie, început de aprilie. În plină vânzoleală pandemică, aștepând cumințică la rând, un V60 de la Garage Cafe. Am zărit-o fată cu un zâmbet frumos, autentic. Genul acela de zâmbet care pleacă direct din suflet. În vocea ei se simțea bucuria cu care povestea unei doamne, cum să-și îngrijească hortensia, pe care tocmai o cumpărase. Mi-am spus atunci în sinea mea, „uite, un om fericit!”. În ciuda fricii pe care o sesizai cu ușurință, Diana părea a fi „neatinsă”, ca și cum totul era perfect. Tot așa am văzut-o și-n zilele următoare. Caldă, veselă, primitoare, cu o bucurie pe chip care te făcea să zâmbești. „Molipsitoare, fata asta!😊”.

Gardenie @ Fabrica de buchete
Gardenia de la Fabrica de Buchete despre care vă spuneam … pozată acum câteva zile.

Într-o zi am găsit pretextul. Zărisem o gardenie care-mi tot făcea cu ochiul de ceva vreme și am rugat-o pe Diana să-mi spună cum aș putea să am grijă de ea. De-a lungul anilor, avusesem mai multe, dar nu rămâneau cu mine pentru mult timp. A fost o primă conversație despre flori la o cafea bună. Au urmat alte povești care mi-au confirmat ceea ce intuiția îmi spusese deja. Mă aflam în fața unui om frumos. O antreprenoare care face exact ceea ce iubește și aduce oamenilor bucurii.

Interviu cu Diana @ Fabrica de buchete

Se spune că „omul sfințește locul”. Eu am să parafrazez și vă voi spune spune că omul bun sfințește o afacere. O crește și face să înflorească în măsura în care o iubește și știe bine ce are de făcut și perseverează cu încredere mai ales în momentele dificile. Iar, când are și bucuria ca visul său să-i fie sprijinit de oamenii dragi, atunci lucrurile se întâmplă de la sine. Curg, vin într-un mod lin, armonios, echilibrat.

Vă invit cu mult drag să urmăriți acest interviu cu Diana Postolachi. Veți descoperi nu doar povestea unei florării de cartier, Fabrica de buchete. Veți descoperi printre buchete colorate un om minunat. O femeie cu inițiativă, care și-a dorit să se întoarcă la prima iubire, florile. O antreprenoare care încurajată și susținută de soțul său, Mihai, a decis la începutul anului trecut să deschidă „o florărie pentru toată lumea”, în apropierea Parcului Kiseleff. O tânără viitoare familie care așterne viața frumos și care nu peste mult timp va îmbrațisa un copil mult dorit. Un copil care va crește văzând cum fericirea ți-o creezi singur, urmându-ți visul.

P.S. Dacă norii sau ploaia nu vă împiedică, vă invit la o plimbare în Parcul Kiseleff. În imediata sa apropiere, cu pornire dinspre bulevardul Ion Mihalache, se întinde strada Barbu Delavrancea. Aici, pe partea stângă la nr.9. veți descoperi minunățiile de la Fabrica de buchete. O florărie cu suflet care împărtășește bucurii și emoții frumoase. Iar, dacă vă îngrijorează bugetul, nu aveți de ce. Minunățiile sunt pentru toate buzunarele!   

 

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici