Capricorn – 2020 anul norocului, al puterii și al împlinirii Destinului

A venit momentul să vă bucurați de tot ceea ce ați învățat prin lecțiile de viață ale ultimilor ani!

0
Horoscop Capricorn 2020

Din 2017 toți cei născuți în Capricorn au avut parte de lecții de viață care se poate spune că au reprezentat un test de maturitate. Dar cum universul știe de ce și cum să echilibreze situația, a pregătit nativilor Capricon un an special în care se vor bucura de rezultate pe măsura strădaniei și evoluției personale din ultimii ani. Așadar, te invităm să citești Horoscop 2020 Capricorn și să descoperi cum vei fi susținut de astre în 2020. 

Horoscop 2020 CAPRICORN

Anul norocului, al puterii și al împlinirii Destinului

Horoscop 2020 Capricorn

Reclama

Din decembrie 2017, de când Saturn a intrat în zodia voastră ați fost supuși unor lecții de viață sau încercări menite să vă maturizeze și să vă ajute să accesați planuri de percepție superioară a vieții și valorilor ei.

Cei mai dificili ani au fost 2018 și 2019, dar și cei doi ani și jumătate anteriori, când Saturn a traversat Săgetatorul, începând cu 2015.

3 schimbări care relaxează Capricornii în 2020

  • Ieșirea temporară a lui Saturn din Capricorn între 23 martie și 2 iulie, urmată de      ieșirea definitivă în 17 decembrie 2020. Între 2 iulie și 17 decembrie, pregătiți-vă            pentru concluzii.
  • Ieșirea Nodului Sud Karmic pe 5 iunie, tot din Capricorn.
  • Intrarea din 2 decembrie 2019 până în 20 decembrie 2020 a lui Jupiter, Marele        Benefic, în Capricorn, amplifică potențialul vostru și vă ajută să vă refaceți energia          după aproape cinci ani de travaliu. Această planetă aduce primele semne și senzații        legate de faptul că experiențele, bune sau rele, sunt până la urmă experiențe și              merită trăite.

Anii trecuți – lecții pentru viitor…

Capricorn
Raymond Peynet (1908 – 1999) – Seria de gravuri Zodiac – Capricorn

Trendul ultimilor ani a fost legat de transformarea voastră în persoane autonome, iar Saturn nu a încercat să vă împovăreze inutil. Pentru unii dintre voi deprecierea unor relații de serviciu a însemnat o cotitură și a dus la asumarea unor activități independente, ca “producători”. În schimb, alții v-ați propus să vă testați rezistența la anumite presiuni și probabil că ați reușit, rămânând pe loc și așteptând vremuri mai bune. Deja ar trebui să se întâmple lucrul acesta.

Cei care deja erați obișnuiți cu activitățile independente, ați trecut prin alt gen de situații ce v-au distras atenția de la ceea ce, cândva, reprezenta o prioritate pentru voi, mai exact munca. Unii le-ați înteles, alții nu. Alți Capricorni au făcut schimbări pe jumătate, fiindu-le teamă să renunțe la ce știau să facă din totdeauna. Există însă și persoane care au trecut prin încercări grele, iar pentru că erau deja foarte împovărate, dintr-o greșeală de calcul a structurii lor de rezistență, atunci când au venit și alte teste firești vieții, au fost îngenunchiați.

Eclipsa de Lună din 10-11 ianuarie 2020

Învață să ceri și să primești ajutor

Ianuarie începe în forță pentru voi, pe 10 -11 are loc ultima Eclipsă de Lună, pe axa Rac-Capricorn, din ultimul an și jumătate. Această Eclipsă pune accentul pe ajutorul pe care ar trebui să îl cereți sau să îl primiți de la ceilalți, de la partenerii de viață, partenerii de afaceri, de la o instanță ce ar trebui să vă facă dreptate, acolo unde este cazul, de la un mediator, cu alte cuvinte să încercați să găsiți soluții în alții. Eclipsa poate declanșa și furtuni între parteneri, indiferent ce îi leagă. Unii dintre partenerii voștri pot descoperi ce ați încercat să ascundeți de ei, dându-le senzația falsă că totul este în echilibru.
Asumarea responsabilităților de unul singur, fără să fi învățat să delegați, să împărțiți cu alții unele poveri, nu va fi privită cu ochi buni de cineva care se trezește brusc cu probleme despre care nu știa.

Dar, totul este valabil și invers…

Eclipsa vă poate pune față în față și cu probleme ale partenerilor pe care aceștia au omis să vi le împărtășească. Capricornii ce până acum nu au simțit cu adevărat presiunea acestei perioade de tranzit Saturnian, care trebuia folosită constructiv, prin deschiderea către noi provocări ce trebuiau să vă folosească potențialul, pot resimți acest început de an, ca fiind unul extrem de bulversant.

Conjuncția Saturn-Pluton – nimeni nu este scutit!

conjuncția Saturn Pluton
Întâlnire istorică între Saturn și Pluton după 38 de ani

Toată luna ianuarie, vom avea o conjuncție istorică în zodia voastră, dar cu grad maxim pe 12 ianuarie. Vorbim depre întâlnirea la grad perfect a lui Saturn și Pluton, care în general și la nivel global determină schimbări uriașe de direcție a omenirii la nivel politic, geografic, terestru, referitor la resursele pământului, geopolitic, dar și multe domenii profesionale, economice, ca efect al unor decizii luate de foruri înalte sau negocieri între marile puteri. În cazuri particulare va declanșa transformări ireversibile, fie că asistați pasiv la fenomenul astral, fie că vă doriți o schimbare referitoare la voi sau la o relație, fie că cineva apare în viața voastră, ori cineva deja prezent, ia o decizie care generează schimbarea respectivă. Faptul că Jupiter este prezent, dă mai mult curaj, putere de expansiune, iar de acum începe o perioadă de cel puțin un an, în care va trebui să faceți toate acele lucruri, pe care până acum nu ați avut curaj să le puneți în aplicare. Este posibil să aveți nevoie de celălalt pentru a vă pune planul în aplicare, așadar o decizie de cuplu sau de familie.

Lilith și Marte

3 porții de energie complicată și agresivă

Lilith (Luna Neagră)
Lilith sau Luna Neagră

Lilith sau Luna Neagră aflată la grad anaretic, exact pe casa comunicării. Gradul anaretic, ultimul al zodiei Pești, dar și ultimul din Zodiac, va fi traversat între 19 și 27 ianuarie, și cum în cazul vostru vorbim despre o Eclipsă ce influențează relaționarea, indiferent că vorbim despre căsătorii sau nu, Lilith pe comunicare nu face decât să amplifice tensiunea.

Paleta de probleme ce pot decurge din aceste erori de comunicare este foarte largă. Neînțelegeri, minciuni, lipsă de comunicare, certuri, bănuieli, gelozii, acuzații, amenițări, șantaj emoțional, vorbe aruncate aiurea la nervi ce pot cauza răni greu de vindecat, prin faptul că demontează într-o secundă ani întregi de construcție a unei relații. Este ca și cum i-ați spune soției după 20 de ani de conviețuire cu de toate, ca nu ați iubit-o niciodată. Celor care citesc ceea ce scriu și sunt partenerii Capricornilor este bine să știți că felul în care un Capricorn o dă de gard vine dintr-un impuls de moment, nu ca un rezumat al sentimentelor acumulate în ani. Pot exista provocări și spuneți ce nu trebuie. În funcție de schimbările apărute, poate fi o luptă de convingere a partenerului de viață, cu reușită abia la sfârșitul lunii. Atenție la flirturi online sau la vorbe în vânt aruncate de alții. Nu tot ce zboară se mănâncă. Atenție la gafe prin mesageria telefonului sau pe mail. Cum ar fi să trimiteți soției mesajul adresat amantei? Pot exista informații descoperite fără voie pe un mail, telefon al partenerului de viață. Puteți primi vești ciudate. Aceste probleme pot fi extinse, nu doar între soți și cu părinții sau socrii.

Atenție și la accidente!

Evitați cu desăvârșire drumurile în luna ianuarie, iar dacă trebuie să le faceți, conduceți prudent, atât voi, cât și partenerii cu care sunteți în mașină. O altă chestiune ce poate viza un cuplu sau un parteneriat este semnarea unui contract prost în ianuarie. Sfatul meu este să amânați totul până aveți toate detaliile pe masă.

Nu achiziționați mașini până pe 28 ianuarie, atunci când scăpați de Lilith de pe o casă astrală ce se referă și la autoturisme. Atenție la unele probleme cu vecinii! În altă ordine de idei, nu riscați anul acesta credite ipotecare. Nu creditul este problema, ci ipoteca poate ridica anumite probleme în viitor.

Lilith intră după 28 ianuarie în Berbec, pe Casa Căminului, a familiei, a patrimoniului, a mamei, a metabolismului și a Sinelui. Este în cea mai joasă poziție a Zodiacului, nu este la fel de puternică precum se întâmplă atunci cand este elevată, totuși afectează acest sector până la 21 octombrie.

Când Lilith și Marte își dau întâlnire …

Marte
Marte, considerată în astrologie una dintre planetele malefice

Mai avem tot pe această casă astrologică încă un eveniment, și anume șederea din 29 iunie până la început de ianuarie 2021 a lui Marte, un fel de Lilith împărțit la doi. Astfel încât, vor fi 3 porții de energie complicată și agresivă ce vor afecta acest sector. De obicei Marte nu întârzie mai mult de o lună și jumătate-două pe o zodie, însă de data aceasta, din cauza retrogradării între 9 septembrie și 13 noiembrie, va rămâne mai mult. Practic, tot anul, sunt preocupări legate de casă și familie, cu atât mai mult cu cât planetele aflate în Berbec intră în tensiune cu planetele voastre din Capricorn și cu ceea ce am atenționat mai sus că poate reprezenta o problemă relațională. Aceste aspecte formate pe zodii cardinale, imprimă viteză acțiunilor voastre și va trebui să vă mișcați foarte repede în funcție de anumite situații, ca și cum ați fi în contratimp, ceea ce de obicei înseamnă stres.

Dacă ați trecut de 2018 și 2019, 2020 este doar deznodământul unor lucruri poate deja știute, cel puțin unele dintre ele. Însă, mai apar și provocări noi.

Pentru Capricorni 2020 nu este un an bun pentru a construi sau achiziționa o casă, decât dacă arde sau nu aveți încotro. Aceste energii perturbă liniștea în casă sau cea de jur împrejurul casei. Pot exista niște stricăciuni și reparații aferente, pe care trebuie să le puneți la punct, dar nu vă sfatuiesc să vă legați la cap unde nu vă doare, de exemplu să zugrăviți sau să renovați capital ceva anul acesta. Atenție! Dacă totuși trebuie să vă mutați sau să luați ceva cu chirie, studiați bine locuința, facilitățile, dar și împrejurimile. Să nu vă mutați la gazde dificile, dar și dacă închiriați, atenție pe cine băgați în casă. Apare în 2020 risc sporit de furt din locuință. Paza bună trece primejdia rea! Dacă aveți de gând să ajutați pe cineva și să găzduiți temporar, acest „temporar” se va prelungi și este posibil să nu vă mai simțiți bine în propria casă.

Astrograma României 2020

Starea de sănătate a nativului Capricorn în 2020

Atenție la sănătatea mamei! Lilith generează riscul unei erori medicale, iar Marte poate veni cu o intervenție chirurgicală în a doua parte a anului. Femeile însărcinate trebuie să fie mai precaute. Sunteți binecuvântate de Jupiter, dar asta nu înseamnă că trebuie să cărați gresie și faianță provocandu-vă rău. Starea de sănătate se poate înrautăți puțin, dar nu pentru toți, cu atât mai mult cu cât din 5 iunie Axa Vieții trece pe casele sănătății. Ar fi nedrept ca cineva care e atent cu el însuși, face sport și se odihnește să fie la fel de șubred ca un fumător, sedentar sau care pierde nopțile.

Până la jumătatea lunii februarie avem Marte pe Casa Sănătății și vi se poate recomanda o intervenție chirurgicală sau o investigație, ori o terapie mai invazivă. Sunt însă la paragraful legat de metabolism și anumite intoleranțe, indigestii, probleme cu stomacul generate pe fond de stres. Probabil va fi nevoie de o endoscopie și un tratament adecvat.

Axa Vieții care din 5 iunie se mută pe axa Gemeni-Săgetător, vă indică să dați mai multă atenție sănătății, odihnei, reducerii stresului, terapiilor alternative, să vă recuperați în urma unor traumatisme ce pot fi generate la nivelul membrelor inferioare din cauza presiunii ciorchinelui de planete din Capricorn. Un alt segment slab este dantura și probabil vă veți putea lăsa de fumat, cei care vă doriți asta. Nu uitați de problemele cu stomacul despre care am vorbit mai sus.

5 planete cu pretenții

Un “to do list” de care nu aveți cum să scăpați

Aglomerarea de planete încă de la începutul anului, Soare, Mercur, Saturn, Pluton, Jupiter, Nodul Sud Karmic, apoi Marte, ce stă și el în Capricorn între 17 februarie și 30 martie, arată ca o listă de sarcini sau cum se mai spune un “to do list” de care nu aveți cum să scăpați.

În 2020 nu mai sunt blocajele din 2019, dar se adaugă la îndatoririle pe care le aveți și o serie de vise de îndeplinit, grație expansivului Jupiter. Se naște frustrarea pentru că nu le puteți face pe toate sau pentru că ați rămas în urmă cu unele planuri. De aici și graba. Sunteți tot anul într-o viteză. Stresul și agitația sunt destul de mari, poate chiar exagerate pe alocuri. Trageți concluzii înaintea unor rezultate. Unii veți simți că nu aveți stare în casă și probabil veți sta mult pe drumuri, ceea ce vă poate obosi puțin. Vă odihniți mai puțin ca de obicei, mai ales dacă trageți de voi și nu acordați timp refacerii.

Ce scriu eu acum la acest Horoscop Capricorn 2020, poate crea anumite temeri, însă voi veți avea destulă adrenalină și nu veți simți cum trece timpul. Recitind ce scriu eu aici, la sfârșitul anului 2020, vă veți da seama de provocările depășite și poate unora nu vă va veni să credeți.

horoscop 2020 CapricornAceeași Lilith, din 21 octombrie va ocupa Casa Iubirii și a Copiilor. Atenție la copiii mici și la corecțiile pe care trebuie să le faceți acestora la ochi, dinți sau picioare, dacă nu sunt drepte, prin montarea unor orteze. Cheltuiți mult cu copiii, aproape că alergați după ce-i mai scump: spitale private, maternități private, grădinițe private etc.

Între 15 -31 decembrie 2020 cu precădere, femeile însărcinate trebuie să stea mai liniștite și să nu se amestece în aglomerații. Apare în această perioadă de 9 luni și riscul unor sarcini nedorite sau mai bine zis, care vă iau prin surprindere. Însă acest tranzit aduce mai degrabă probleme în Paradis. Sper să găsiți ceea ce căutați până în octombrie, pentru că apoi Lilith pune mai mult accent pe relațiile pasagere, ce trec brusc de la pasiune la răceală. Nu este rău să aveți discuții mai ample cu cei pe care îi cunoașteți, înainte de a trece la acțiuni mai intime. Aflați dacă aceștia sunt implicați și în alte relații. Anul este bun în general, dar pe final aduce aceste surprize.

Un alt tip de surprize ar fi că aveți împreună cu persoana de care vă simțiți atras, politici diferite în privința banilor. Unii Capricorni cu situații conjugale mai șubrede, trec prin momente mai dificile legate de custodia copiilor sau din contră, aleg să rămână pe loc în relații distruse, de dragul copiilor. Și cei cu copii mai mari pot avea unele griji, de la problemele acestora, până la neînțelegeri cu ei.

Am terminat cu prezentarea lui Lilith cea buclucașă și revin la Jupiter cel Bun. Până la urmă, în ciuda tututor avertismentelor mele, pe care nu mă pot abține să nu le transmit, cu mențiunea că încerc să acopăr o paletă largă, însă fiți convinși că nu vin toate pe capul vostru.

Jupiter cel Bun care știe să răsplătească

Planeta Jupiter
Jupiter, Marele Benefic

Jupiter nu vine să ia, ci vine să dea. El poate aduce primele rezultate mai mult decât satisfăcătoare după niște ani de muncă asiduă. Vine cu un noroc mult sperat pentru cei care au rezistat sub presiunea unor situații, bănci, șefi, autorități, profesori, eliberându-se de controlul acestora. Evident se simte gustul libertății. Jupiter în Capricorn nu dă de pomană, însă răsplătește munca, seriozitatea, efortul, politicile sănătoase, pe cei care construiesc, nu pe cei care dărâmă. Tot el sporește faima, imaginea unor Capricorni remarcabili, ajută la afirmarea profesională, atât pe baza unor calificări, cât și datorită carismei. Oferă curaj, dă spirit de explorare nu atât în călătorii ca ale Săgetătorilor, cât în oportunități și în manifestarea abilităților. Stabilește ținte înalte pentru proiecte îndrăznețe.

Jupiter are un aport special și în viața personală, din nou vine cu mai mult curaj, îndrăzneală, liberalism în gândire, vă scapă de rigiditate și încordare, iar prin aspectele bune de la Uranus în prima parte a anului, aduce realizări în plan personal de tipul unei noi iubiri, a unei sarcini, căsători, dar și alte realizări pe care vi le doriți cu ardoare. De aceea trebuie să fiți atenți în ce relații intrați. Dacă vă place adrenalina și vreți senzații de moment previziunile sunt mai puțin bune, dar dacă vă gândiți la viitor, sigur, veți alege cu mai multă responsabilitate.

Efectul lui Jupiter în Capricorn este unul ascensional. Este concomitent ca un urcuș pe munte, dar nu un munte ce se află aproape de voi, ci unul găsit după ce parcurgeți un drum lung. Vă plac provocările mai îndrăznețe. Veți călători mai departe, veți deveni mai filozofi, mai spirituali, veți dori să urmați o facultate, poate. Înțelegeți de ce a trebuit să treceți prin anumite situații, practic găsiți tâlcul propriei povești și o împărtășiți și cu alții. Vă deschideți către activități profesorale sau organizați cursuri și conferințe. Aspectele deosebit de bune pe care le realizează planetele din Capricorn cu Uranus, aflat pe casa creativă, îi ajută și pe artiști sau inovatori.

Saturn cel strateg

Disciplină, bani și oportunități

Cel care se desprinde primul de plutonul de planetele aflate în zodia voastră este Saturn, care între 23 martie și 2 iulie intră în Vărsător, chiar pe Casa Banilor voștri. Nu este greu de anticipat ce se întâmplă, dacă vreți să faceți o investiție. Saturn nu acționează pe deplin acum, ci doar construiește strategii pentru anul viitor. Acum poate aduce mici restricții și vă impune poate să cheltuiți mai puțin dacă aveți planuri de a lua o casă. Spuneam mai sus că este mai bine să o luați în 2021. Însă, Saturn se reîntoarce în 17 decembrie și împreună cu Jupiter care va intra și el pe 20 decembrie pe Casă Banilor, lucrurile încep să arate mai mult decât îndrăznețe, dar și serioase în privința finanțelor voastre. Câștigați mai mult, dar cheltuiți mai puțin pe lucrurile mici din pricina unor investiții pe care le planificați.

Este un an bun și plin de oportunități, mai mult 2021, pentru cei ce vor să înceapă o afacere sau se lansează în activități independente. În privința banilor, socotiți de 10 ori și tăiați o dată. Saturn încetinește procesele, vă învață multe despre bani, dar uneori vă învață și din greșelile voastre. Atenție la schimburi valutare și la investiții, mai ales atunci când insistați pe estetică și mai puțin pe partea practică. Dacă veți decora o casă cu bani mulți pentru că vreți să arate într-un fel, într-o zi veți regreta și veți spune că dacă ați lua-o de la capăt, ați fi mai eficienți și ați pune mai mult accentul pe utilitate și pe economie. Așa se va întâmpla dacă rămâneți fără bani, tocmai când mai aveați ceva de făcut care riscă să râmână suspendat în aer mulți ani. Până la urmă cred că este o chestiune de matematică.

Banii vin prin muncă…

Aspectele materiale și evoluția voastră la un alt nivel de trai, ce se poate întâmpla și în urma creșterii substanțiale a salariului, se conjugă bine cu intrarea din 5 iunie a Destinului pe Casa Muncii. Zodia Gemeni, pe care are loc acest tranzit, arată că, pe lângă un serviciu de bază, mai puteți avea încă unul din care să câștigați venituri suplimentare. Câteva aspecte tensionate nu recomandă îmbinarea iubirii și a afacerilor. Dar pentru că vorbim despre Destin, schimbările pe care le veți face sunt legate de chiar de el, de Destin. Se vor închide ușile care trebuie să se închidă și se vor deschide cele care vă invită acolo unde vă este locul.

Karma din Săgetător aduce în plus față de unele eliberări karmice prin probleme medicale sau chiar ce țin de ereditate și unele conflicte sau dușmanii, persoane cu care nu vă înțelegeti, dar de care nici nu puteți scăpa așa usor. În cazuri excepționale poate aduce privări de libertate, internări în spital, retrageri la mănăstiri, auto penitențe, dar și devieri pe căi pseudospirituale ce mai mult rătăcesc sufletul.

Intrarea axei Destinului pe axa Gemeni-Săgetator vine însoțită de Eclipsele aferente:

  • 5-6 iunie – Eclipsă de Lună
  • 21 iunie Eclipsă de Soare
  • 4-5 iulie Eclipsă de Lună
  • 30 noiembrie Eclipsă de Lună
  • 14 decembrie Eclipsă Totală de Soare.

În aceste intervale pot apărea evenimente referitoare la cele descrise mai sus.

Venus vine cu vești bune!

Planeta Venus
Venus, Planeta Iubirii

Venus, Micul Noroc, ajută prin tranzitul său mai lung ca de obicei, din cauza retrogradării ce are loc între 12 mai și 24 iunie, pe sectorul muncii și al sănătății, acolo unde se alfă și Destinul. Venus poate aduce un plus de frumusețe, de înclinație către artă și cealaltă activitate recomandată de mine pentru un câștig suplimentar, poate fi legată de planul frumuseții, al modei, al scrisului sau al artei în general.

Venus aduce și noroc la angajare, dar și satisfacții profesionale. Perioada de retrogradare arată așteptarea voastră față de anumite răspunsuri. Vă puteți deschide afaceri care au legătura cu domeniul artistic. Venus este și planeta iubirii și traversând casa muncii și a sănătății, nu exclud o dragoste înfiripată la locul de muncă sau chiar să vă îndrăgostiți, cine știe, de medicul care vă tratează. N-o fi deontologic, dar conferă un plus de eficiență actului medical și dacă sunteți liberi amândoi și nu deranjați pe nimeni, mai bine schimbați medicul, decât să renunțați la iubire.

2020 reprezintă pentru voi anul norocului, al puterii și al împlinirii Destinului.

Horoscop 2020Horoscop 2020 pentru toate zodiile 

Pentru o și mai extinsă perspectivă asupra jocurilor pe care le fac planetele în 2020, îți recomandăm să citești și previziunile astrologice din Horoscop 2020 pentru zodia ascendentului tău. Sau, poate ești curios să vezi ce dezvăluie horoscopul anului pentru partenera sau partenerul tău. 

horoscop 2020 berbechoroscop 2020 taurhoroscop 2020 gemenihoroscop 2020 rachoroscop 2020 leuhoroscop 2020 fecioarăhoroscop 2020 balanțăhoroscop 2020 scorpionhoroscop 2020 săgetătorhoroscop 2020 capricornhoroscop 2020 vărsătorhoroscop 2020 pești

 

 

 

 

Informațiile prezentate în Horoscop 2020 Săgetător sunt previziuni astrologice consemnate de Astrolog Cristina Demetrescu. Acestea au fost inițial publicate de pe site-ul Astrostar.ro

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici