Ziua Universală a Iei 2021

Astăzi, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, a Drăgaicei și a Sfântului Ioan de Vară, vă invităm să sărbătoriți Ziua Universală a Iei, eveniment aflat la a noua ediție.

0
Ziua Universală a iei 2021

Pe 24 iunie, românii de pretutindeni poartă IA străbună și spun lumii cele mai frumoase povești despre România. Astăzi, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, a Drăgaicei și a Sfântului Ioan de Vară, vă invităm să sărbătoriți Ziua Universală a Iei 2021, eveniment aflat la a noua ediție.

Inițiată în 2013 de Andreea Diana Tănăsescu și comunitatea La Blouse Roumaine, Ziua Universală a Iei este un prilej de a ne reconecta la originile noastre, la ADN-ul străbunilor noștri.

Reclama

Cum sărbătorim Ziua Universală a Iei 2021

Astăzi, în oricare colț de lume ne aflăm, putem onora străbunii și trecutul nostru, purtând o IE, o cămașă sau un costum popular, oriunde ne-am afla, iar fotografia noastră s-o publicăm pe conturile de socializare, pe blog, website-uri etc. Dacă putem spune și povestea IEI pe care o purtăm, ar fi minunat.

 #ziuauniversalăaiei #ziuaiei2021 #ziuaiei #iaromaneasca #romaninablouseday #iadepoveste

Așa cum o facem de ceva vreme, astăzi în mod special vă încurajăm să descoperiți tradițiile și obiceiurile specifice comunității în care v-ați născut sau cele ale unor locuri, părticile de pământ românesc, cu care simțiți o legătură sufletească specială. Din acest motiv ne-am gândit că v-ar putea fi de folos să știți cum sărbătoresc diverse muzee, asociații și comunitați locale din țară acesta zi:

Poveștile iei românești

Pentru cei care vor să descopere povești autentice despre ia românească și costumul popular, îi invităm să citească:

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici