Farmacia Naturii – afacerea românească care vindecă oamenii

Un interviu cu Dr. Ing. Iuliana Barbu, antreprenoarea care din iubire pentru oameni și plantele medicinale dăruiește sănătate românilor.

0
Farmacia Naturii
Farmacia Naturii - afacerea 100% românească care vindecă oameni

Din când în când, ai noroc să întâlnești oameni extraordinari, oameni care fac o mare diferență în viața altor oameni, care într-un mod aparte își ajută comunitatea. Dr. Ing. Iuliana Barbu, fondatoarea brand-ului Farmacia Naturii, este un astfel de om și mă bucur că puteți citi acestă primă parte a interviului pe care dânsa a avut amabilitatea să ni-l acorde. 

O farmacie în Bacău, un magazin online, o plantație bio, remedii naturiste brevetate, cărți, studenți și mii de pacienți … aceste cuvinte cred că sumarizează activitatea dumneavoastră. În câteva cuvinte, ne puteți da o idee asupra dimensiunii pe care o are acum afacerea Farmacia Naturii? 

Reclama

Cifra de afaceri nu are o conotație prea mare, dar e bine. Avem 18 ani de activitate suntem majori. Au trecut prin firma noastră zeci de absolvenți de biologie pe care i-am instruit, iar apoi și-au găsit drumul propriu. La ora actuală avem 15 angajați, iar vara lucrăm și cu zilieri.

Am încercat să predau din cunoștintele experienței mele multor tineri care pot continua la standarde înalte ceea ce am început.  Asta e esentialul! Nu știu cât timp voi mai putea lucra în domeniul cultivării și procesării, dar știu că este asigurată continuitatea.

Sunteți în slujba sănătății oamenilor de peste 17 ani. Ați pornit de la ideea unui plafar în Bacău, iar azi aveți una dintre afacerile importante din domeniul agriculturii ecologice. Care este povestea dumneavoastră?

M-ai adus în viaţa aceasta ca într-un rai preasfânt. Am văzut cerul ca un potir albastru şi adânc, în azurul căruia cântă păsările, am ascultat foşnetul liniştitor al pădurii şi susurul dulce – glăsuitor al apelor, m-am înfruptat din roadele bine înmiresmate şi dulci, ca şi din mierea cea parfumată. Ce bine e la Tine pe pământ şi câtă bucurie să fii oaspetele Tău!

Cu bucurie vă pot spune că mă erijez în purtătorul de cuvânt al naturii. Din acest rai preasfânt ne tămăduim cu toții. Dumnezeu ne-a pus un leac în fiecare buruiană, dar încă suntem orbi, surzi și muți. Am căutat calea pe care pot să ajung la scopul vieții mele—slujirea aproapelui. Trăirea omului în acord cu legile universului se poate învăța. Stând zilnic în fața a 10-20 de oameni și picurându-le în suflet ideea de sănatate cu ajutorul leacurilor din natură sunt sigura că e același lucru cu a cultiva o bucațică de pământ cu semințe bune ce vor rodi, spre slava celui ce ni le-a dăruit. Poate nu chiar toate. Trăim într-lume în care lupta pentru dominație financiară primează, în care orânduirea capitalistă dezumanizează, așa încât în lupta nebună pentru câștig, se încalcă orice principiu al toleranței față de semeni și față de orice parte a Creației: pământ, apă, floră și faună.

Umanitatea şi Planeta sunt o singură Unitate, ele nu pot fi separate. Graţie acestei Unități, echilibrul poate fi menţinut şi doar în unitatea aceasta va dura. Strămoşii noştri celebrau natura, recunoşteau ciclurile ei ca fiind parte din propria lor viaţă. Înţelegeau că oamenii sunt făcuţi la fel ca şi granitul, copacii sau oricare altă formă de existenţă. Ei conştientizau că erau una cu natura. Acesta era secretul apropierii lor de elementele naturii, taina comuniunii cu tot ceea ce există. Acesta era motivul pentru care puteau sta de vorbă cu animalele, copacii şi pietrele. Acesta taină a comuniunii le aducea uşurinţa în folosirea forţelor naturii. Cunoscând natura, îşi conştientizau propria lor natură, iar energia care exista peste tot în jur, era pusă în mişcare prin simpla „intenţie umană”.

Farmacia Naturii - ceaiuri
Câteva dintre ceaiurile vindecătoare de la Farmacia Naturii

Aș fi curioasă să știu este câte produse ați dezvoltat sub brand-ul Farmacia Naturii?

În realitate, nu contează numărul de produse, ci efectul lor! Sub Farmacia Naturii am dezvoltat de-al lungul timpului 14 ceaiuri compuse, 10 ceaiuri simple și un extract uleios (SALV 7). De asemenea, avem brevetat și 4 tipuri de pernuțe terapeutice cu plante. Pentru cei dornici să descopere binecuvântatele plante medicinale, avem două cărți: Sănătos și fericit și Sănătate și Arginți prin folosirea și cultivarea a 7 plante binecuvântate.

Astăzi oamenii au acces la numeroase terapii alternative și există numeroase cazuri de vindecări miraculoase care sunt confirmate de medici. Pe de altă parte, dumneavoastră aveți o pregătire medicală, științifică, academică, dar știu atunci când discutați cu pacienții, abordarea dumneavoastră este un pic diferită.

Câteodată e nevoie mai mult decât de medicamente! Este recunoscut pe cale medicală, că excesele, dependenţele, viciile şi anormalităţile dăunează grav sănătăţii. Mare parte din bolile de care suferă omenirea sunt pe bază nervoasă. O viaţă trăită în curăţenie morală şi cumpătare, potrivit Scripturii, are efecte benefice nu numai pentru suflet, ci şi pentru trup. Vindecarea miraculoasă are loc doar atunci când se întâlnesc: voia lui Dumnezeu cu credinţa omului.

Idealul urmărit de oricare medicină naturală, populară, a fost păstrarea rezistenţei organismului, astfel încât acesta să nu poată fi atacat de boală. Boala este încălcarea legilor naturii. Primul lucru în a ne restabili sănătatea este conștientizarea și acceptarea, apoi liniștirea și curățarea de toată tina (murdăria), trupească și sufletească.

Boala canceroasă, la fel ca şi alte sute de boli grave ale omenirii, este rezultanta alegerilor noastre greşite în modul de hrană şi în sfidarea legilor naturii, pe care, din lăcomie, vrem să o supunem. E timpul să ne oprim! În acest context am început să lucrez în domeniul eco-bioagriculturii. Am vrut nu neapărat să câștig, dar mai ales să ajut semenii spre o cunoaștere reală, spre deschiderea minții din suflet. Informaţia poate fi salvatoare!

Dacă vă uitați înapoi la parcursul afacerii pe care azi o conduceți, la deciziile pe care le-ați luat de-a lungul anilor, ați schimba ceva? E ceva ce poate ați face diferit?

Da, aș schimba multe. Aș face mai puțin și perfect, cu mai multă prezență. Regrete!? Cred că toate s-au derulat prea în forță și am scăpat unele trăiri personale la care nu mă mai pot întoarce.

Cum e sus asa e jos!”, spunea un înțelept. Cred că trebuie să cunoaștem bine cum funcționăm noi, ca să putem înțelege cum funcționează Universul. Nimic nu e veșnic, doar ce lași sădit în conștiința unor semeni.

După atâția ani de activitate într-o zonă de nișă, care considerați că sunt acele trasături sau calități necesare unui antreprenor?

Prezența, empatia, forța de a te ridica și a începe lucrul după ce ai terminat lucrul. Altfel spus, supraefortul. A înțelege că un lucrător e ca o broască și altul ca un iepure, iar ei trebuie puși fiecare la locul potrivit. Și, peste toate, Dreapta Socoteală. 

Știu că numele Farmacia Naturii” a fost inspirat de cartea cu același titlu a Acad. Dr. Ovidiu Bojor. Atunci i-ați cerut permisiunea să folosiți acest nume, iar dânsul a spus da, cu condiția de a vă pune în slujba oamenilor. Au trecut de atunci mulți ani … ce i-ați transmite acum domnului profesor? 

Suntem și azi prieteni! Sunt una din semințele căzute din fructele coroanei dumnealui, care spre bucuria sa a încolțit și e un mic arbust cu rod.

* * * * * 

În curând! Plantele medicinale și agricultura ecologică – o discuție cu sinceritate despre antreprenoriat în domeniul agriculturii ecologice în România cu Dr. Ing. Iuliana Barbu, antreprenoare și fondatoarea brand-ului Farmacia Naturii. 

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici