În cadrul programului BootCamp Seul, organizat de către Afaceri.ro, a avut loc Conferința de Afaceri din Seul, pe data de 15 aprilie 2019. Evenimentul s-a dorit a fi o pârghie de promovare atât a mediului de afaceri românesc, cât și a ofertei educative a universităților din Iași. După finalizarea acesteia, bootcamp-ul va mai dura o perioadă de câteva zile, timp în care antreprenorii români vor lua parte la cursuri și discuții cu privire la modalitatea de a desfășura o afacere într-un mod cât mai eficient. Aflându-se de data aceasta în Seul, accentul cade pe eticheta necesară interacțiunii cu oameni de afaceri coreeni, cât și pe deprinderea abilităților de rezolvare a situaților conflictuale.
Câteva cuvinte despre BootCamp Seul
În deschidere evenimentului BootCamp Seul, Bogdan Zugravu, profesor la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a descris situația curentă a universității, care în prezent asistă la un proces de „internaționalizare” constantă, ce ridică totodată instituția pe locul 50 în topul universităților din Europa. De asemenea, a evidențiat necesitatea programelor dezvoltate în parteneriat cu firmele de pe piață, prin intermediul cărora studenții pot fi pe deplin „echipați cu calități care să le faciliteze integrarea în mediul global”.
În ceea ce privește afacerile, Dan Berinde, mentor și coach de antreprenoriat, a punctat necesitatea calităților ce consolidează succesul. Comparând situația României cu cea a Statelor Unite ale Americii, acesta este de părere că românii mai au de lucru atât la partea de punctualitate, respectare a regulilor, cât mai ales la consolidarea muncii în echipă: „La noi când se adună doi, formează un conflict.”; în America „Când se adună 2 formează o echipă.”, a concluzionat acesta.
Prof.Dr. Park Jeong — Un ambasador petru România
În încheierea conferinței din cadrul BootCamp Seul, Prof.Dr. Park Jeong a delectat audiența prin cuvinte de laudă aduse la adresa României, care au uns inimile celor prezenți prin corectitudinea limbii române vorbite.
Un om citit, un literat, după cum Park se autointitulează, consideră că deține „răspunderea să fac reclamă României”. La 8000 de kilometri de România, acesta predă limba română la Universitatea de Limbi Străine din Seul, unde le vorbește celorlați inclusiv despre Marin Preda și Caragiale. Fascinat fiind de frumusețea României, profesorul universitar Park Jeong O urmează să publice o carte în două volume despre România.