Aplicația românească Lawrelai — Locul I la competiția Global Legal Hackathon (New York)

Aplicația Lawrelai, creată de echipa Legal Shapers, este un adevărat consilier juridic de călătorii care sfătuiește turiștii în numeroase situații cu care aceștia se pot confrunta atunci când călătoresc în alte țări.

0
Lawrelai - Legal Shapers
Echipa Legal Shapers - locul I la Global Legal-Hackthon

Potențialul României în IT și inovație este dovedit de data aceasta de succesul echipei Legal Shapers, care a cucerit recent juriul competiției Global Legal Hackathon, obținând locul I cu aplicația Lawrelai. Echipa, formată din avocații Tudor Colțan (Suciu Popa, Senior Associate), Roxana Mihaela Catea (Țuca Zbârcea și Asociații, Senior Associate) și Roxana Pistolea (Clifford Chance, Associate), împreună cu specialiștii IT Eduard Mirică și Petruș Bălașa, a creat aplicația care oferă asistență legală celor ce călătoresc.

În ceea ce privește ceilalalți câștigători ai competiției Global Legal Hackathon, merită menționate echipele din Germania și Polonia. Acestora le-au revenit celelalte două premii importante ale competiției de la New York. Aplicația Uthority (Germania) explică pe înțeles tuturor utilizatorilor scrisorile oficiale primite de la instituțiile statului. Adresându-se de această dată avocaților, aplicația InteliLex (Polonia) îi ajută acești profesioniști să găsească rapid conținutul juridic creat, integrând cu Microsoft Word algortmi specifici tehnologiei Machine Learning.

Reclama

Lawrelai & Legal Shapers – câștigători la Global Legal Hackaton

Competița Global Legal Hackaton se desfășoară în fiecare an la nivel internațional. Conform site-ului oficial, ediția din anul acesta a numărat 6000 de participanți din 24 de țări și 46 de orașe, printre finaliști numărându-se 12 echipe din țări precum China, Germania, Hong Kong sau India.

Câștigând Marele Premiu al ediției locale din România, echipa Legal Shapers s-a calificat în marea finală din New York, unde a fost reprezentată cu succes de Roxana Pistolea. Conform paginii oficiale Lawrelai, aplicația va fi disponibilă la nivel global, fiind ușor accesibilă prin intermediul Facebook Messenger. Indiferent de destinația turistică, Lawrelai va fi pregătită să ofere o gamă largă de sfaturi legale pentru situații ce variază de la pierderea pașaportului, până la obiceiuri și tradiții ce pot duce la încălcarea legilor locale. De asemenea, în afara serviciilor gratis, Lawrelai va oferi și servicii premium, pentru cei a căror urgență necesită asistență personalizată, utilizatorii fiind puși în contact direct cu specialiști legali aflați în apropierea lor.

Foto: Lawrelai Facebook, Global Legal Hackathon Facebook. 

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici