Acorduri de chitară clasică

Ana Maria Iordache - profilul unei tinere artiste și o

1

Așa cum bine știți, noi, Iscodeștii, avem obiceiul să vă povestim despre tinerii români extrem de talentați Cornel Amariei, Codrin Ștefan Vidrașcu, Denis Tudor, echipa Autovortex sau Silvia Pencu. Ei toți reușesc să exceleze în lucrurile pe care și le propun să le facă. Astăzi vă propunem să o cunoașteți pe Ana Maria Iordache, o tânără româncă talentată care și-a descoperit iubirea pentru chitara clasică la o vârstă foarte fragedă. 

Chitara este cel mai imprevizibil instrument muzical și cel pe care te poți baza cel mai puțin …  și este și cel mai dulce, cel mai cald, cel mai delicat, iar vocea ei melancolică trezește în sufletul nostru cele mai splendide reverii. — Andres Segovia

Ana Maria Iordache 

Deși este absolventă a Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București, profilul matematică-informatica, Ana Maria Iordache se numără printre acei tineri extrem de norocoși care și-au descoperit marea pasiune încă de la o vârstă fragedă. Mai exact spus, Ana Maria a luat contact cu acordurile chitarei clasice încă din copilărie, de la vârsta de 6 ani, studiind cu profesorul Eugen Mang. A debutat ca solistă alături de o orchestră la vârsta de 14 ani, alături de Filarmonica Națională din Târgu-Mureș, în cadrul Festivalului Internațional de Chitară. A obținut diploma de licență pentru interpretare muzicală la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea Conf.Dr. Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu. 

Reclama

Pentru cei care o cunosc pe Ana Maria, nu e surprinzător faptul că în iunie 2018 a absolvit cu distincția Cum Laude Programul de Masterat în Interpretare Muzicală la Chitară Cclasică la Universitea din Alicante (Spania). Aici, alături de alți trei colegi a interpretat Concertul Andaluz de Joaquin Rodrigo pentru cvartet de chitare, în cadrul Congresului Absolvenților Programului “Master de Guitarra de Alicante”, împărțind scena cu Pepe Romero, unul dintre cei mai cunoscuti maeștrii ai chitarei clasice.

EXCLUSIVITATE pentru iscodescu.ro - Urmărește-o pe Ana Maria Iordache 
interpretând Partita Nr.6 pentru clavecin BWV 830 de Johann Sebastian Bach 
-1.Toccata

În prezent este studentă și asistent universitar la Colegiul de Muzică Fred Fox al Universității din Arizona, una dintre cele mai elitiste școli de profil din lume.

Tom Patterson, David Russell, frații Sergio și Odair Assad sunt câțiva dintre marii artiști ai chitarei clasice alături de care studiază în prezent Ana Maria Iordache pentru a-și perfecționa arta. De asemenea, Ana Maria a avut parte de anumeroase cursuri de pregătire cu artiști renumiți precum Manuel Barrueco, Pepe Romero, Ricardo Gallén, Marcin Dylla, Judicael Perroy, Costas Cotsiolis sau Carlo Marchione.

În exclusivitate pentru iscodescu.ro - Urmărește-o pe Ana Maria Iordache 
intepretând Partita nr. 6 pentru clavecin BWV 830 de Johann Sebastian Bach 
- 1. Toccata

Reverie (2017) – album de debut

În 2017, Ana Maria Iordache și-a lansat primul ei album intitulat “Reverie” și produs de casa de discuri românească E&E Music Production.

Reverie - Ana Maria Iordache
Reverie (2017) – Albumul poate fi achiziționat online de pe site-ul EE Music Production.

Premii pentru chitară clasică

Ana Maria Iordache a premiată în cadrul multor concursuri internaționale de chitară clasică dintre care amintin:

  • Premiul I – Concursul Internațional de Chitară Clasică “Sinaia-România” (2015), “Eduard Pamfil”, “Maeștrii Chitarei” (2013), “European Competition for Young Guitarists-Andres Segovia” Velbert (Germania)
  • Premiul al II-lea – “Concurso Internacional de Guitarra Andres Segovia – Ciudad de Linares” (2019, Spania), “Sholin Guitar Competition” (2019, 2020, Tucson), “Beeston Guitar Competition” (2019, Arizona)
  • Premiul al III-lea – “Festival/ Concurso Internacional de Amarante” (2019, Portugalia). 

Pe 28 iunie 2020, Ana Maria Iordache a fost desemnată câștigătoarea Premiului I la Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Madrid. Citește primul său interviu acordat în România! 

Concerte de chitară clasică

Este invitată frecvent să concerteze pe scene renumite din România (Bucuresti, Sinaia, Focșani, Arad, Târgu Mureș, Constanța), Spania (Alicante), Franța (Nisa), Germania (Velbert), Bogota sau Statele Unite (Tucson, Flagstaff, Patagonia).

Alte proiecte artistice includ participarea în formații camerale duo și trio, cvartet de chitare, dar și colaborarea cu alte instrumente (vioară, flaut, pian, cvartet de coarde). 

1 COMENTARIU

  1. Ana Maria, acest TALENT dat de către DUMNEZEU, sunt sigură că îl vei împărtăși. Înmulțeste-l …Ești o minune..

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici