Plimbare în costum tradițional prin București

Unde se dovedește că portul tradițional românesc este ambasadorul care deschide sufletele tuturor. Un astfel de eveniment, dedicat Zilei Nationale a Portului Tradițional din România "face mai mult decât un medicament!".

0

Plimbare în costum tradițional prin București – așa s-ar mai putea numi parada portului popular organizată în București de comunitatea online Domnițe cu altițe cu ocazia Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România. Iscodeștii noștri, Ana Maria Bogdan și Liviu Cristea, care îndrăgesc portul popular românesc, au fost martorii oculari. Aceasta este doar prima poveste din cele trei pe care vi le-au pregătit, una mai frumoasă ca alta!

Plimbare în costum tradițional prin București

Ce vă putem spune foarte pe scurt, fără să dezvăluim tot ceea ce veți vedea în material e că anul acesta, la cea de-a treia ediție, au participat sute de români, veniți din țară și de peste hotare. O prezență specială la eveniment au fost româncele din Torino (Italia), reprezentante ale Asociației Împreună România și Centrului de Cultură și Tradiție Italo-Română. 

Reclama

Ne-am bucurat să vedem că Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România a strâns laolaltă copii de doar câțiva anișori veniți cu părinții, eleve de liceu, bunici și chiar corporatiste. Au fost câteva ore de voie de bună, de plimbare la pas prin București, urmând traseul Piațeta Regelui (Parcul Kiseleff), Muzeul Antipa, Calea Victoriei, Ateneul Român, Mănăstirea Stavropoleos. S-a cântat, s-a dansat, s-au împărțit flori, zâmbete, și peste 400 de brățări tricolore. Aplauzele românilor și străinilor care s-au întâlnit în București cu alaiul de doamne, domnițe și chiar domni, dovedesc că portul tradițional românesc este ambasadorul care deschide sufletele tuturor.

Mulțumiri cu recunoștință @ Mihaela Chilian

Plimbare în costum tradițional
Plimbare în costum tradițional prin București (Calea Victoriei)

E de datoria noastră să mulțumim cu recunoștință în mod special Mihaelei Chilian, fondatoarea comunității Domnițe cu altițe, care de trei ani ne invită la o plimbare în costum tradițional prin București. Doar dânsa știe cât suflet, perseverență și credință a pus în visul său de a onora așa cum merită costumul popular românesc în întregimea lui.

Orice cuvinte frumos meșteșugite am căuta noi, nu credem că sunt altele mai frumoase și mai potrivite decât cele rostite de către cea mai în vârstă participantă la paradă, un astfel de eveniment „face mai mult decât un medicament!”

Parada portului popular

În curând vom reveni cu alte două povești minunate pe care le-am surprins la parada portului popular din București la această plimbare în costum tradițional.

Foto credit: Roza Zah

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici