Vino pe 12 mai 2019 la “Parada costumelor populare“!

Vă așteptăm în număr cât mai mare pe 12 mai, îmbrăcați în costume tradiționale românești pentru a marca “Ziua Națională a Portului Tradițional din România”! 

2
Parada costumelor populare
Parada costumelor populare

Ne face o mare bucurie să vă invităm duminică, 12 mai 2019, la “Parada costumelor populare”. Această a treia ediție, organizată de către comunitatea Domnițe cu altițe, va avea loc pe Șoseaua Kiseleff și Calea Victoriei. Vă așteptăm în număr cât mai mare, îmbrăcați în costume tradiționale românești pentru a marca Ziua Națională a Portului Tradițional din România.

12 mai 2019 – Parada costumelor populare

Parada costumelor populare
Comunitatea Domnițe cu altițe – Parada costumelor populare (mai 2018)

Așa cum probabil ați constatat deja, redacția Iscodescu acordă atenție evenimentelor care promovează tradițiile, obiceiurile și portul popular românesc pentru că acestea stau la baza identității noastre ca popor. Așadar, sperăm să ne strângem în număr cât mai mare!

Reclama

La “Parada costumelor populare” sunt așteptați toți iubitorii portului popular românesc, fie că au costume întregi, o ie, sau orice alt obiect vestimentar tradițional românesc, dar și toți aceia care deși nu au încă în garderobă astfel de comori, le iubesc și le apreciază!

Pe scurt, iată care este programul evenimentului:

  • La ora 12.00 are loc întâlnirea noastră în Piațeta Regelui (Str. Arhitect Ion Mincu – Parcul Kiseleff). De aici se plecă în plimbare pe Calea Victoriei până în Centrul Vechi.
  • Vom trece în revistă obiective culturale importante din capitala României: Ateneul Roman, Palatul Regal, Curtea Domnească și ne vom opri la Biserica Stavropoleos, punctul terminus al acestui periplu.

Poze – Arhiva comunității Domnițe cu altițe. 

Momentele importante ale acestei parade vor fi surprinse de artistul fotograf Roza Zah, iar pozele vor fi postate pe pagina sa de Facebook.

Comunitatea Domnițe cu altițe vă așteptă cu mare drag, surprize și multă bucurie la această sărbătoare dedicată portului tradițional românesc. Noi promitem că vom reveni cu povestea în imagini a paradei costumelor populare tradiționale românești.

2 COMENTARII

    • Mulțumim pentru apreciere draga noastră! Noi am adăugat deja un eveniment despre care am aflat că are loc la Mioveni. Dacă aflăm ceva de la Satu Mare, cu siguranță îl vom promova.

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici