La Mulți Ani, “Domnițe cu altițe”!

Astăzi spunem anticipat “La Mulți Ani, Domnițe cu altițe!”, iar acest scurt articol este felul nostru de mulțumi acestei comunități care onorează trecutul, credința și costumul tradițional românesc.

0
La multi ani, Domnițe cu altițe!

Așa cum poate știți deja, echipa Iscodescu și-a dorit să dea un alt sens verbului „a iscodi”!  Altfel spus, să vorbim și să onorăm, așa cum putem mai bine, acei români frumoși pentru care România nu este doar o țară pe hartă, ci patria care trăiește și se manifestă cu bucurie în inimile și faptele lor. Astăzi spunem anticipat “La Mulți Ani, Domnițe cu altițe!”, iar acest scurt articol este felul nostru de a le mulțumi pentru toate inițiativele și efortul constant pe care aceste minunate românce îl fac pentru promovarea costumului popular românesc.

“Domnițe cu altițe” este o comunitate definită de pasiunea pentru elementele identitare tradiționale, în special costumul popular românesc autentic. Încă de la înființare și-a propus să promoveze portul tradițional românesc în toată splendoarea și varietatea sa … pentru că fiecare piesă a costumului tradițional este un obiect de identitate culturală, iar simbolurile cu strădanie brodate sunt purtătoare de profunde mesaje ale sufletului românesc.

Reclama

Jos Pălăria, Mihaela Chilian!

Mihaela Chilian
Mihaela Chilian, fondatoarea comunității Domnnițe cu altițe

Mulțumiri cu totul speciale dorim să adresăm Mihaelei Chilian, fondatoarea comunității Domnițe cu altițe. Este ceea ce noi numim, o româncă cu suflet mare, o româncă cu suflet frumos! Și dacă nu o cunoașteți, vă invităm să citiți articolul Comunitatea Domnițe cu altițe – poveste românească din zilele noastre. Fără iubirea acestei comunități pentru costumul popular românesc și fără perseverența de a reaminti românilor bogățiile și semnificațiile acestuia, nu ne-am putea bucura în fiecare an de Ziua Portului Tradițional Românesc. Așadar, Jos Pălăria, Mihaela Chilian!

La Mulți Ani, “Domnițe cu altițe”!

Domnițe cu altițe
Comunitatea Domnițe cu Altițe (Facebook)

Pentru că vorbele însoțite de fapte dau și mai multă putere oricăror dorințe și acțiuni, vă invităm și pe voi să spuneți La Mulți Ani, “Domnițe cu altițe”! La acest eveniment aniversar sunt așteptați cu mare drag toți simpatizanții comunității “Domnițe cu altițe”, iubitorii costumului tradițional românesc, colecționari, păstratori și purtători ai acestuia, dar și ai iei românești. De asemenea, sunt bineveniți și toți aceia dintre voi cei care le iubesc, dar care poate nu au încă în garderobă veșminte tradiționale.

  • CÂND — Vineri, 6 septembrie 2019, începând cu ora 4.30PM;
  • UNDE — Muzeul National Cotroceni, Salonul Cerchez;
  • ÎNSCRIERE/ PARTICIPARE — fiecare participant își susține costul legat de eveniment; toți cei interesați să participe sunt rugați să trimită un mesaj la adresa de email [email protected]; numărul de locuri disponibile este limitat.

Toți participanții la acest eveniment aniversar vor primi diploma cu titlul “Membru de onoare al comunității Domnițe cu altițe” și o cocardă personalizată tricoloră.

Vor rosti scurte alocuțiuni domnițele din țară, dar și Domnițe cu altițe din Basarabia și Italia. Nu în ultimul rând, trebuie spus că fotografiile și un scurt montaj video vor fi realizate de Mihai Popa @MIPO Image.

Adrian Naidin – invitat special

Artistul Adrian Naidin, Membru al Orchestrei Naționale Radio din București, este invitatul special al acestui eveniment dedicat Majestății Sale Regina Maria. Concertul pe care acesta îl va suține împletește muzica clasică cu jazz şi folclor românesc. Violoncelistul va fi acompaniat de mai tânărului său coleg Vlad Matei, student al Universității Naționale de Muzică București.

La final, nu putem să nu spunem că minunatele costume populare purtate de aceste “domnițe”, vor da o strălucire aparte Salonului Cerchez, locul în care va avea loc aniversarea celor 3 ani de activitate ai comunității Domnițe cu Altițe.

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici