Alina Carmen Ciolcă — cântări tărăgănate și dialecte dacice

O artistă cu suflet mare și un album de muzică cum nu ați ascultat până acum! Muzică veche românească, cântată în vechile dialecte dacice.

0
În urmă cu ceva timp am avut placerea să o cunosc o interpretă care, într-o lume plină de oameni care caută să se lanseze cu melodii cât mai comerciale, nu se teme să se exprime așa cum simte și într-un mod cât mai inedit. Ea este Alina Carmen Ciolcă! O artistă care a simțit că trebuie să caute și să scoată la lumină muzica veche românească, cântată în vechile dialecte dacice.

„Îngân lumea despre blues și cântări tărăgănate”

Alina Carmen Ciolcă
Alina Carmen Ciolcă – coperta noului album „Îngân lumea despre blues și cântări tărăgănate”

Ineditul album lansat cu puțin timp în urmă de Alina Carmen Ciolcă se intitulează „Îngân lumea despre blues și cântări tărăgănate”. A avut curiozitatea să caute și să combine cu blues-ul câteva cântări autentice românești stravechi. A îndrăznit, a cerut ajutor și l-a primit, în primul rând de la mentorul său, Grigore Leșe. Dar, ajutor a venit și din partea câtorva colaboratori entuziasmați de idee și care au susținut-o pe scenă și nu numai. Împreună au reușit să strângă cântul, suntele și dăruire artistică într-un album inedit.

Alina spune că albumul este un „demers de folclor comparat” în care a combinat folclorul afro-american din care a izvorât muzica blues și folclor românesc vlah, cântat în toate dialectele istorice ale limbii române. Acest demers ale ei a apărut doar din doriința de a împărtășii cu alții ceea ce găsește și descoperă.

Muzica și creații originale Hyperborean Folklore

Pe Alina am cunoscut-o cu ocazia lansării de la Câmpina a capitolul numit „The Wedding with Nature” din cadrul proiectului cultural de imagine Hyperborean Folklore, lansat de Iraida Florea. Și, așa cum le șade bine prietenilor și colaboratorilor, Iraida nu a lipsit de la spectacolul de lansare al Alinei. Dacă atunci Alina a îmbrăcat în sunet tot ce înseamnă proiectul creatoarei de imagine Iraida Florea, acum rolurile s-au inversat. A fost rândul Iraidei s-o susțină la scenă deschisă pe Alina. Astfel, în ipostază de povestitoare, Iraida a oferit publicului câteva explicații cu privire la piesele de pe album. În plus, scena a prins culoare prin imaginea ținutele populare purtate. Iraida a adus la eveniment și noua parte a proiectului ei, bijuteriile HYPERBOREAN JEWELS.

Mărturisire de final

Alina Carmen Ciolcă
Alina Carmen Ciolcă

Mi-ar plăcea să știu că am răscolit sufletele celor care ascultă.— acestea sunt cuvintele unui om tare frumos! Este mărturisirea Alinei. E o profundă nevoie sufletească care-mi doresc să primească un răspuns pe masura frumuseții sale. Sper să vă placă și vouă, cititorilor Iscodescu.ro, și să vă determine să o susțineți pe mai departe în căutările sale. Așadar, vă îndemn să îndrăzniți să-i ascultați piesele! E ceva ce foarte probabil nu ați mai ascultat vreodată, dar merită. Și, cine știe, poate chiar să mergeți măcar la unul din spectacolele pe care Alina Carmen Ciolcă le susține în acest an.

Reclama

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici