Sorana – primul robot medical românesc care vine în ajutorul personalului din spitale

Echipa AutoVortex, campioana roboticii românești, a finalizat ieri primul robot medical care luptă pentru combatarea răspândirii Coronavirusului. Citește și dă mai departe!

0
Sorana - robot medical
Echipa AutoVortex
Pe 20 martie AutoVortex, Echipa Națională de Robotică a României, a finalizat cu succes primul Robot Medical integral construit și programat în România. Sorana, căci acesta este numele acestui robot medical botezat după o sticlă de spirt, a fost creat să asiste pacienții afectați de Coronavirus fără a pune în pericol viața medicilor și a personalului medical. Robotul a fost construit în 5 zile, perioadă în care s-a dezvoltat versiunea îmbunătățită v2 Sorana.
Robot medical românescPe scurt, robotul medical poate fi de folos la transportarea medicamentelor sau mâncării și băuturii către bolnavii afectați de CoronaVirus pentru a limita la maxim atingerea personalului medical cu pacienții.
Robotul medical românesc Sorana poate duce diverse monstre sau lucruri de la pacienți către sălile speciale dezinfectate. Robotul este momentan programat să fie teleoperat de la distanță de către o persoană (teleoperator), cadru medical sau civil. De asemenea, Sorana mijlocește comunicarea între teleoperator și bolnav printr-o cameră video și un microfon. Pacientul va vedea animația atractivă a robotului și va auzi indicațiile medicului, asistentei sau personei care-l coordonează; aceasta din urmă poate urmări imaginile live (video) cu bolnavul, îl va putea auzi și vorbi. Privește-o pe Sorana în acțiune!

Sorana – primul robot medical românesc construit de 7 liceeni în doar 5 zile

Primul robot medical românesc Sorana, botezat așa după numele unei sticle de spirt a fost construit în doar 5 zile de către 7 copii de liceu curajoși sub coordonarea Prof.Dr. Ionuț Valentin Panea de la Academia de Studii Economice din București, managerul și instructorul echipei naționale de robotică AutoVortex.

Cu ajutorul instituțiilor statului și a tuturor celor dispuși să ajute, Mona și Ana pot fi următorii roboți medicali care să ajute personalul medical

Dacă va exista interes, vom construi și roboții medicali Mona și Ana. Robotica salvează România! — Prof. Ionuț Valentin Panea
Așa cum ne-a explicat Prof. Panea, după experiența acumulată în prezent, echipa de robotică mai poate construi încă 1 robot în 2 zile sau chiar 2 roboți în 3 zile. Pentru ca acest lucru să devină realitate, echipa AutoVortex are nevoie de resurse financiare considerabile. În acest moment, roboții pe care îi construiesc acum sunt cu piesele pe care le sacrifică din roboții lor de competiție. Atât tehnologia cât și know-how-ul l-au adaptat exclusiv de la roboții de competiție AutoVortex și de la proiectul nostru de anul trecut, AVEXA, primul robot umanoid construit și programat integral în România.

Ajută și tu! Dă mai departe știrea pentru ca Sorana să ajungă în spitale!

De ieri echipa AutoVortex se străduiește să contacteze autoritățile statului pentru a putea trimite robotul la lucru în spitale.
Am încercat fără succes să contactăm DSP și organele statului care se ocupă de managementul CoronaVirus, dar din păcate nu am reușit să dăm de ei sau să ne răspundă pe Facebook. — Prof. Ionuț Valentin Panea
Noi, echipa iscodescu.ro, spunem Jos Pălăria și mulțumim cu recunoștință acestor copii minunați și curajoși ai roboticii românești de la AutoVortex și Prof. Ionuț Valentin Panea. Promitem că vom face tot ce putem ca vestea robotului medical Sorana care vine în ajutorul personalului medical să ajungă la toate autoritățile statului care pot implica și ajuta.
P.S. Celor care vor să transmită un mesaj de încurajare și gânduri bune, sau care pot ajuta le spun că pot face acest lucru trimițând un mesaj pe pagina de Facebook a echipei AutoVortex
Reclama

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici