Stelele & dincolo – compasiune, comuniune și comunitate

În apropierea Învierii Domnului, împărtășim cu voi un minunat gest plin de compasiune la care am fost martori oculari — expoziția caritabilă „Stelele & dincolo”.

0

Ne mai despart doar câteva ore până când cu smerenie în suflete vom prăznui Învierea Domnului, sărbătoarea sărbătorilor sau praznicul praznicelor, așa cum mai este numită sărbătoarea Sfintelor Paşti. Învierea lui Hristos este o taină, un izvor al comunitații și comuniunii între cer şi pământ, între Dumnezeu şi oameni, între cei credincioşi şi mai puţin credincioşi, între cei cu dare de mână şi cei săraci, între tineri şi vârstnici, între bărbaţi şi femei, și păstrând aceeași notă, dorim să împărtășim cu voi un minunat gest plin de compasiune la care am fost martori oculari acum ceva vreme. Un gest făcut de cățiva tineri frumoși pentru semenii lor. Este vorba de expoziția caritabilă „Stelele & dincolo”, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, de Clara Caradimu și prietenii ei de la Liceul de Arte Plastice ,,Nicolae Tonitza”.

Expoziția caritabilă „Stelele & dincolo”

Expoziția caritabilă „Stelele & dincolo” a avut ca temă „Frumusețea ca însușire a sufletului”. Lucrările expuse au ilustrat universul lăuntric, esența frumuseții sufletești în viziunea personală a acestora. Veți vedea în montajul nostru cum frumusețea, simțul comuniunii, grija față de aproapele lor, recunoștința, compasiunea, descoperirea, toate se întrezăresc în picturile tinerilor.

Reclama

Așa cum frumos spunea Clara Caradimu, eleva care la doar 17 ani a avut inițiativa acestei expoziții caritabile, arta este este un limbaj versatil, pe care noi, participanții expoziției «Stelele & dincolo», îl folosim pentru a materializa miracole.”

Și, într-adevăr, acești minunați elevi au săvârșit un miracol, reușind să strângă în urma licitației aproximativ 3700 lei, sumă ce a fost donată Asociației DOWN PLUS, București.

Stelele & dincolo - artiștii
Stelele & dincolo – artiștii

Andreea Soare, Ana Mihai, Bianca Neagu, Clara Caradimu, Constantin Choibaș, Fabiana Dima, Giulia Petrescu, Ilica Țoța, Ioana Văllimărescu, Mihai Popa, Rebecca Nicolescu, Sara Caradimu și Ștefan Roban — ei toți au avut încredere în puterea gesturilor mici… sau mari! S-au străduit și au reușit, să mai echilibreze un pic balanța între a primi și a dărui! Iar dacă vreți să descoperiți minunatele lor picturi, vizitați pagina de Facebook a expoziției.

La final, dorim să mulțumim cu recunoștință:

  • Muzeului National al Țăranului Român pentru susțnere și găzduirea acestui eveniment;
  • Prietenei noastre Denisia Hordouan de la Boribon, magazinul de jucării și lucruri faine, care le-a dăruit copiilor numeroase jocuri educative. 
  • Doamnei Georgeta Bucur, președinta Asociație DOWN Plus București, pentru perseverență, exemplu și dăruirea cu care susține această comunitate.
  • Vouă, Iscodeștilor, cititorii noștri, pentru că ați promovat și susținut acest eveniment.

Sărbătarea Sfintelor Paști să vă găsească cu liniște, compasiune și pace în suflete!

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici