Sfântul Nicolae

  0
  Sfântul Nicolae

  În calendarul creștin-ortodox, ziua de 6 decembrie este marcată cu cruce roșie, pentru că este dedicată sărbătoririi Sfântului Nicolae. Este o zi a bucuriei, o zi în care dăruim cadouri celor mici și celor dragi nouă, aducând astfel în prezent faptele de vrednicie, bunătate, vindecare și iubire necondiționată ale unuia dintre cei mai iubiți sfinți. Și, nu este întâmplător faptul că Biserica Ortodoxă îl numeşte pe Sfântul Nicolae plăcut şi mare făcător de minuni. În multe dintre scrierile bisericești și mărturiile lăsate cu privire la aceasta este supranumit „ocrotitorul copiilor”, „îndrumătorul fetelor”, „salvatorul marinarilor”, „ajutătorul săracilor” și „apăratorul ortodoxiei”. 

  Sfântul Nicolae – zile de închinăciune la Bis. Sf.Gheorghe-Nou din București

  Astăzi, credincioșii care țin postul Crăciunului primesc dezlegare la pește, așa cum se întămplă de obicei la zile mari (ex. Sfântul Andrei). Este o zi de mare sărbătoare, iar acelor care nu știu încă, le spunem că se pot închina și ruga la Mâna Sfântului Nicolae, la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din București. Situata la KM 0 al capitalei, peste drum de strada Lipscani, această biserică este ultima ctitorie a Marelui Voievod și Sfânt Martir Constantin Brâncoveanu. Tot azi, peste 800 000 de români, care poartă numele de Nicoleta, Necora, Necula, Niculina, Neculita, Nicolina, Nicola, Nicula, Niculae, Niculai, Nicolae, Nicu, Nicuta sau Nicusor, își sărbatoresc ziua onomastică. 

  Reclama

  Zile de închinăciune la mâna Sf. Nicolae

  În fiecare an, pentru 2-3 zile, Mâna Sfântului Nicolae este scoasă în pridvorul bisericii Sf. Gheorghe-Nou din București, pentru ca toți creștinii să i se poate închina. Mâna făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, se află în biserica Sfântul Gheorghe-Nou de 420 de ani, mai exact din anul 1600, atunci când marele Voievod întregitor de neam, Mihai Viteazul l-a dăruit acestui sfânt locaș.

  Anul acesta mâna dreaptă a Sf. Nicolae va fi pusă spre închinare, în pridvorul Bisericii Voievodale Sf. Gheorghe-Nou din București în zilele de sâmbătă (5 Decembrie 2020, între orele 9.00-21.00) și duminică (6 Decembrie 2020, între orele 7.00-22.00).

  Lecturi recomandate Sfântul Nicolae …

  Dacă dorești să afli mai multe informații cu privire la Sfântul Nicolae, îți recomandăm următoarele articole:

   

  LASĂ UN MESAJ

  Scrie comentariul tău
  Scrie-ți aici numele aici