Plimbare în costum tradițional prin București

    1
    Parada portului popular
    Plimbare pe Kiseleff

    Comunitatea “Domnițe cu altițe” va invită sâmbătă, 20 iunie 2020, la o plimbare în costum popular prin București. Acest eveniment este prilejuit de Ziua Națională a Portului Tradițional din România (12 mai), sărbatorită cu întârziere, dar și de Ziua Universală a Iei (20 iunie).

    Sunteți așteptați cu mic cu mare, la ora 14.00 în Piațeta Regelui Mihai (Str. Arhitect Ion Mincu, lângă Parcul Kiseleff), de unde se va pleca în plimbarea obișnuita pe Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Așa cum se știe deja, plimbarea în costum tradițional se va închia cu oprirea la Biserica Stavropoleos.

    Reclama

    20 iunie 2020 – București

    Plimbare în costum tradițional prin București

    Ca în fiecare an sunt așteptați toți iubitorii portului tradițional românesc, fie ei că au costume întregi, o ie sau un simplu obiect vestimentar tradițional românesc. Chiar și cei care încă nu au în garderobă obiecte vestimentare tradiționale, dar le iubesc, sunt așteptați cu mare drag.

    Așa cum se întâmplă încă din 2016, de la prima ediție a Zilei Naționale a Portului Tradițional din România, se vor trece în revistă obiective culturale importante din capitală: Ateneul Român, Palatul Regal, Curtea Domnească, Biserica Stavropoleos. Cu rugămintea de a respecta toate normele în vigoare privind protecția și distanțarea fizică și sub rezerva că nu intervine nimic în aceasta perioadă.

    Sunteți așteptați cu mare drag și multă bucurie alături de toți iubitorii! Doamne ajută!

    Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România

    Anul trecut, redacția Iscodescu a fost prezentă la sărbătorirea Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România, și ca urmare s-a întors atunci cu imaginii și povești minunate pe care te invităm să le urmărești aici:

    Mai multe detalii cu privire la activitatea acestei comunității păstrătoare a costumului tradițional românesc, poți afla citind articolul Domnițe cu altițe ⁠— poveste românească din zilele noastre. De asemenea, pe contul de Facebook, Domnițe cu Altițe puteți urmări activitatea acestei comunități unită de:

    sentimentul de apartenenţă la spaţiul sacru al vechii Dacii, recunoştinţă, pioasa aducere aminte şi respectul faţă de înaintaşi, faţă de cei care şi-au dat viaţa pentru pământul patriei noastre. – Mihaela Chilian

    De asemenea, pe toți cei doritori să descopere lucrurile care definesc identitatea poporului român, îi invităm să citească articolele din secțiunea Obiceiuri și tradiții.

    1 COMENTARIU

    LASĂ UN MESAJ

    Scrie comentariul tău
    Scrie-ți aici numele aici