Românii frumoși sunt românii care fac fapte bune. Sunt românii care prin acțiunile lor sprijină comunitatea în care trăiesc. Așa cum ne-am propus acum aproape 1 an, când am lansat proiectul editorial iscodescu.ro, ei sunt eroii despre care vrem să scriem. Iată de ce azi vă povestim despre proiectul „Wings4Youth“, coordonat de Organizația Umanitară CONCORDIA România și implementat alături de doi parteneri, CONCORDIA Bulgaria și Asociația CSR Nest. 

„Wings4Youth“ reunește tineri, asistenți sociali, organizații și IMM-uri care-și asumă responsabilitatea socială, colaborând pentru a dezvolta modele integrate de sprijin în vederea integrării persoanelor care se pregătesc să părăsească sau au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

Reclama

Finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene (REC), proiectul se adresează nevoilor specifice României și Bulgariei, propunându-și să realizeze și o mapare a proiectelor de CSR existente în acest moment pe piețele din cele două țări și care includ componenta de sprijin social al acestor tineri. Această maparea va include și cadrul legislativ privind implicarea în proiecte de CSR în ambele țări.

„Wings4Youth“ – un proiect pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului

tineriProiectul „Wings4Youth“ își propune să ajute un număr de 150-250 de tineri români care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție a copilului din România și Bulgaria, în tranziția către o viață profesională și personală independentă. Acest lucru este posibil prin oferirea de informații și competențe necesare pentru accesarea unui loc de muncă. Pentru profesioniștii din domeniul asistenței sociale, se asigură traininguri, sesiuni demonstrative și modele bazate pe dovezi pentru sprijinirea tinerilor. 

De asemenea, pe parcursul celor doi ani de implementare (2019-2020), proiectul va susține un număr peste 120 IMM-uri din București și județele Ilfov și Prahova. Altfel spus, pentru a crea un ecosistem adecvat, este necesară construirea de parteneriate public-privat dintre furnizorii de servicii sociale și sectorul de afaceri din România. 

IMM responsabil social – Implică-te și tu!

IMM responsabil social

Pe lângă bucuria sufletească pe care o aduce orice faptă bună, IMM-urile care aleg să se implice activ în cadrul proiectului „Wings4Youth“ dau un exemplu de implicare civică în comunitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, aceste companii mici și mijlocii își redefinesc rolul de a face „profit pentru oameni”, nu doar pentru acționarii companiei, acționând spre binele comunității. Și, nu în ultimul rând, pot obține marca de „IMM responsabil social”.

Dacă te numeri printre acei români frumoși cu putere de decizie și dorești să te implici, te rugăm să-l contactezi pe Sergiu Sebeși, președintele Asociației CSR Nest (email: [email protected]; mobil: 0040 723 664 074). De asemenea, poți alege să participi la seminarul CSR pentru IMM-uri care are loc mâine, 29 noiembrie 2019. 

De la debutul acestui proiect, CSR Nest a reușit să mobilizez peste 50 de IMM-uri, care activează în industrii precum HORECA, retail specializat, industria auto, industria textilă, real estate, etc.

Sperăm că numărul IMM-urilor românești responsabile social să crească pe zi ce trece! 

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici