fbpx
Acasă Jos Pălăria! Rona Hartner – sufletul românesc, iubirea și muzica electro gospel

Rona Hartner – sufletul românesc, iubirea și muzica electro gospel

0
Rona Hartner – sufletul românesc, iubirea și muzica electro gospel

Definiția Rona Hartner pentru sufletul românesc este frumusețe. “Noi, românii”, ne-a mărturisit spune Rona Hartner “avem arta frumosului. Dacă te uiți, fiecare alți 10 kilometri din România și-a dorit să aibă alt stil de ie, alt port”. 

Așa cum puteți vedea și auzi în interviul pe care ni l-a acordat, Rona Hartner manifestă pe scenă valorile românești pentru că are cu ce. Avem tradiție și acest lucru trebuie manifestat, arătat lumii întregi. Trebuie să ne reîntoarcem la a purta românește, la a fi mândri de ceea ce avem. Să uităm de “lăiețile alea, de ororile de treninguri care urâțesc deopotrivă femeile și barbații. Acesta este mesajul Ronei Hartner. 

“Dacă nu mai ai muzica tradițională, dansurile, ritmurile telurice, hainele, ce-ți rămâne?”, se întreabă artista. “Nu merge porcul, cu mititelul, cu sarmaua, dacă nu le dansezi, dacă nu le cânți, dacă nu te îmbraci, dacă nu ești superbă …” În Franța, spunea ea, muzica noastră românească răsună peste tot, cântată de francezi, așa cum pot. Mai mult decât atât, sunt piese românești ale căror drepturi de autor nici măcar nu ne mai aparțin. 

Iubirea și muzica electro gospel

Nu mai este un secret faptul că Rona Hartner se va căsători anul viitor cu Dj HMJ, un artist și compozitor francez-sicilian în vârstă de 43 de ani. Când petreci câteva ore alături de ei în studio, când îi vezi cum se interacționează unul cu celălalt, lucrurile sunt evidente. Drept dovadă, pozele de mai jos.

Împreună, cei doi își scriu povestea prin artă. Cele 65 de piese pe care cei doi le-au compus deja împreună aparțin genului de muzică electro gospel. Iar, în aprilie 2019, de Paște, vom putea asculta primul lor album electro gospel cu 25 de piese. 

Planuri de nuntă cu Dj HMJ

Iubirea a reapărut în viața Ronei Hartner când se aștepta mai puțin. În povestea sa de iubire cu Hervé, Dj HMJ, credința și muzica sunt două constante extrem de puternice încă din prima zi în care s-au întămplat. Dar, în viață nimic nu este întâmplător, crede Rona Hartner. Inelul de logodnă l-a primit în octombrie anul acesta și după cum veți vedea, viitorul pentru Rona sună frumos și în acorduri muzicale. 

Imagine: Stefan Banu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.