Energo-iubirea

Iubirile noastre de azi trebuie să supraviețuiască în mijlocul grijilor și complicațiilor. Un rău profund, care atinge binomul bărbat-femeie ...

0
Iubire
Energo-iubirea - de Matei Perahim

Trebuie să înțelegi ordinea universului pentru ca să îți stabilești armonia interioară – aceasta este datoria primordială a fiecăruia dintre noi. Dar, ce lectură să acorzi infinitului, gestației perpetue a cosmosului? Trebuie să începi prin a învăța că nimic nu durează în mod absolut, că numai legile transformării sunt eterne. Dincolo de haos, trebuie să percepi energiile inițiale.

Cea mai importantă dintre energii este iubirea. Dacă „Paul et Virginie” romanul lui Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre rămâne pentru totdeauna un simbol al iubirii perfecte, aceasta se datorează faptului că această dragoste este idilică, legendară.

Reclama

Binomul bărbat-femeie

Iubirile noastre de azi trebuie să supraviețuiască în mijlocul grijilor și complicațiilor. Un rău profund, care atinge binomul bărbat-femeie, este unul dintre cele mai naturale pentru că el se găsește în însăși diferența fundamentală dintre femei și bărbați. Că bărbatul este perceput ca mai „fizic”, iar femeia mai „cerebrală” nu este o surpriză pentru nimeni. Dar, timpurile moderne au mai introdus în ecuație o dificultate – cu cât femeile lucrează, se asumă, câștigă sau în esență, cu cât joacă mai multe roluri altădată tipic masculine – cu atât bărbaților le este mai frică.

Eliberată, femeia și-a câștigat dreptul să-și exprime dorințele și o face. Bărbatul, vânător prin definiție, intră în panică atunci când trebuie să răspundă la atacuri pe care nu le-a provocat. Cu frica în suflet, vânătorul fuge. Astfel, multe femei frumoase, inteligente, responsabile, mai ales cele responsabile, se regăsesc singure fără să înțeleagă de ce tocmai calitățile lor îi pun pe bărbați pe fugă. Divorțurile, separările, amorurile ratate sunt consecința incapacității pe care o au unii bărbați de a-și inventa un nou rol, mai nuanțat și, de asemenea, consecința necesității de a deveni adevărați parteneri al unei femei căreia nu-i vor mai fi niciodată stăpâni.

Oboseala, ciuma secolului

Al doilea inamic major al iubirii este lipsa de energie, oboseala. Este adevărat că oboseala este ciuma secolului. Oboseala invadează corpul și spiritul, alungă dorința, omoară sentimentele, asfixiază dragostea. Ca orice boală avem aici o patologie majoră. Oboseala implică devalorizarea de sine și insecuritatea. Dacă vă simțiți prinși în capcana oboselii, opriți-vă! Căutați mijloace simple pentru a face corpul să vibreze! Căutați micile momente de calm! Relaxați-vă! Este prima lecție pentru a reînvăța iubirea.

Lipsa de spontaneitate

În sfârșit, al treilea dușman al energiei-iubire este lipsa de spontaneitate. Îndrăzniți! Inovați! Întotdeauna va rămâne ceva din curaj. Încercați să vă ameliorați Fiecare dintre noi evoluează, maniera în care iubim trebuie să evolueze și ea. Recunosc totuși, că și educația primită este de vină, ea exercitându-se adesea într-un mod represiv. Atât de puternic represiv încât, dacă, așa cum au fost educați băieții și fetele fac tot efortul de a se uni, sunt în schimb complet dezarmați în păstrarea cuplului pe care l-au format.

Mai bine să fi sincer decât bine-crescut

Am putea crede ca în această epocă de libertate oamenii au înțeles că celor care se iubesc nimic nu le este interzis. Constatăm însă, că falsa pudoare și adevăratele inhibiții continuă să paralizeze cuplurile cele mai moderne. Moderne doar în aparență. În aceste cupluri fantasmele devin mai importante decât iubirea. Un fantasm este o dorință neîndeplinită. Un fantasm realizat este o plăcere. Fantasmele sunt normale și fiecare dintre noi le are, fără să îndrăznească să vorbească despre ele. Aici e problema! Bărbații își împlinesc fantasmele în afara cuplului, iar femeile mai curând și le îngroapă în ele decât să înfrunte rușinea de a trebui să le exprime. Trebuie câteodată să ști să uiți ce ai învățat, în dragoste este mai bine să fi sincer decât bine-crescut.

Acum și aici

Nu ne învață oare fizica că subiectul este parte integrantă din orice fenomen? Că atomul evoluează după aceleași reguli ca și galaxia? Dacă-i așa, atunci…

A reda energia concretă conceptelor de neînțeles pentru majoritatea oamenilor moderni, a reîntâlni „acum și aici” rădăcinile adevărurilor eterne este prima îndatorire a fiecăruia dintre noi, pentru că dincolo de corp și spirit să devină ceea ce în realitate sunt: pură energie.

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici