Modă: Trei tendințe clasice pentru sezonul toamnă iarnă 2021/2022

0

Cât timp toamna rezistă, nu am suficiente mâini, pânze și culori pentru a picta lucrurile minunate pe care le văd. – Vincent Van Gogh

Toamna are o frumusețe aparte, unică, poetică, melancolică. E o simfonie a culorilor jucăușe, inimitabile, contrastante și schimbătoare de la o zi la alta.

alina lazariu

Reclama

Toamna are „are acel ceva”, un fel de magie în a cărei formulă își găsesc armonia perfectă stropii de ploaie și zâmbetele discrete ale soarelui, tușele melancolice sau contrastante, pufoșenia norilor și asprimea vântului. Și, oare cum ar fi posibil ca această magie amețitoare să nu ne inspire și pe noi, femeile, așa cum a făcut-o cu Van Gogh, Donne, Camus, Shelley, Topârceanu sau Minulescu?

Iubesc toamna poate tocmai datorită dozelor de impredictibil, neașteptat și surprinzător, care pune laolaltă în ținutele noastre culorile neutre (negru, maro și gri în toate tonalitatile lor, bej) și aprinse (verde, muștar, roșu) — eșarfa și fularul, geaca de piele și paltonul, pălăria sau chiar o căciulă, umbrela șic, iar uneori o mănușă fină.

Sezonul toamnă iarnă 2021/2022

sezon toamnă iarnă 2021/2022Așa, pe sfârșit de toamnă, am să vă povestesc despre cum să integrați în ținute câteva piese & printuri devenite #clasice, care nu ar trebui să lipsească din garderoba dedicată sezonului rece. Nu pot să nu amintesc, chiar și-n treacăt, câteva dintre tendințele generale care marchează sezonul toamnă iarnă 2021/2022:

  • pielea naturală și imitația de piele;
  • blana artificială și bijuteriile impunătoare;
  • piesele suprapuse și franjurile;
  • umeri mari și proeminenți;
  • ținute supradimensionate;
  • hainele cu accente metalizate, nuanțe de neon.

Print-urile Tie & Dye și animal print ne urmăresc și-n acest sezon. Iar, pentru că am adus vorba de culori, trebuie să știți că violetul este una dintre culorile “la modă” în 2021-2022.

Paltonul pentru o toamnă târzie sau iarnă blândă

Evident, nu am ales întâmplător să vă povestesc despre palton! Acesta este nu doar una din piesele mele preferate pentru sezonul toamnă iarnă 2021/2022, ci este si un element versatil si atemporal pentru senzonul rece, ca și trenciul pentru zilele de toamnă călduță.

Recomandarea clasică, atunci când vine vorba de culoarea unui palton este negru, gri sau bleumarin. Dacă ne gândim la material, consider că lâna este cea mai bună alegere. De ce? Pentru că se păstrează bine în timp și oferă confort termic.paltonul

 

Îndrăzneală și culoare

Dacă sunteți o personalitate puternică și alegeți de obicei ținute îndrăznețe, care să vă scoată din anonimat, atunci alegerea unui palton într-o culoare aprinsă din lână este opțiunea ideală.

În momentul în care achiziționați un palton, optați în favoarea unuia de lungime medie. Este o opțiune mai potrivită decât unul scurt întrucât oferă cel puțin 2 avantaje. În primul rând, alungește silueta. În al doilea rând, poate fi mult mai ușor de combinat în diferite ținute.

Mai concret, un palton mediu arată mult mai bine în combinație cu o rochie, fustă sau pereche de pantaloni, decat un palton scurt, pe româneste „te îmbracă bine”. Poate fi purtat inclusiv cu tricotaje sau treninguri confortabile.

Teddy Bear

În ultima vreme este în vogă paltonul de tip teddy bear, care joacă rolul principal în multe ținute moderne de stradă.

În ceea ce privește încălțămintea, plaja este largă. Fie că vorbim de paltonul clasic sau teddy bear, ambele pot fi purtate cu bocanci sau încălțăminte sport (pentru o ținută lejeră), cu botine sau cizme cu toc (pentru a da ținutei un aer mai elegant). Femeia și hainele se aleg la lumina zilei.

Pantalonii de piele – clasici și versatili

Pielea și imitația de piele sunt extrem de populare în sezonul toamnă iarnă 2021/2022. De exemplu, pantalonii de piele (naturală sau ecologică) reprezintă un articol vestimentar versatil cu care se pot crea ținute casual, sport, rock chic sau elegante. De reținut, pantalonii de piele merg cam cu orice și se pot purta și de zi, și de noapte. Pot fi puși cu ușurință în combinație cu:

  • cămaşi albe simple sau în carouri, cămași din denim;
  • sacouri, paltoane sau blănuri naturale sau artificiale;
  • pantofi/cizme cu tocuri sau sport.

pantaloni de piele

Pentru ţinute de seară, pantalonii de piele pot fi purtați cu un top din mătase sau paiete și sacou tuxedo in combinatie cu niște tocuri înalte, acestea din urmă alungind vizual picioarele. Dacă vrem să obținem o ţinută de birou, îi purtăm cu blazere şi veste supradimensionate sau cu tricotaje.

Totul ține de a găsi perechea de pantaloni de piele cu o croială potrivită siluetei voastre. Dacă vorbim de felul în care pun în evidență o siluetă, iar aici ma refer la siluetele clepsidra (în forma de X) sau cea dreptunghi (în formă de H), pantalonii de piele skinny sunt perfecți. Iar, dacă vreți să-i purtați în timpul zilei, vă sugerez să-i asortați cu un pulover mai larg sau un blazer cambrat.

Animal print

animal print

Animal print-ul este deja un clasic, și orice look de toamna – iarna devine remarcabil, dacă are în componență o piesă de acest gen.

Totuși, este bine de știut că există câteva reguli privind integrarea acestuia într-o ținută. Prima regulă, extrem de importantă: alegeți o singură piesă animal print.

Evitați să purtați un imprimeu „animal print” din cap până-n picioare. Ce e prea mult strică! Armonizati ținuta cu alegerea unor articole vestimentare uni, de exemplu dacă vă doriți să purtați o rochie maxi animal print, alegeți s-o purtați cu un palton negru și o pereche de ciocate/bocanci negri.

Nu în ultimul rând, ca toate imprimeurile și cel de tip “animal print” adaugă volum, de aceea evită să porți imprimeul în zonele spre care nu dorești să atragi privirile.

Sper ca sfaturile și recomandările mele pentru sezonul toamnă iarnă 2021/2022, v-au fost utile. De reținut: #clasicele abordate în cadrul acestui articol sunt basic-urile care nu ar trebui să lipsească dintr-o garderobă cool de toamnă – iarnă.

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici