Un veac de feminitate. 100 de ani de modă.

  0
  Un veac de feminitate
  Cand:
  19 noiembrie [email protected]:00 – 30 martie [email protected]:00
  2019-11-19T09:00:00+02:00
  2020-03-30T17:00:00+03:00
  Unde:
  Muzeul Orașului Oradea - MoO
  Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41 Oradea
  Cost:
  3-5 lei
  Contact:
  Muzeul Orașului Oradea
  +40 0359 191 096
  Un veac de feminitate. 100 de ani de modă. @ Muzeul Orașului Oradea - MoO

  Ne face o mare plăcere să vă invităm la o expoziție cu totul specială! ”Un veac de Feminitate” aduce în premieră, la Muzeul Orașului Oradea, în perioada 19 noiembrie – 30 martie 2019, piese vestimentare specifice perioadei Belle Epoque. Acestea au aparținut Ottiliei Michail-Oteteleșanu, pictoriță a Casei Regale, protejata pe linie artistică a Reginei Elisabeta și una dintre marile artiste ale emailului.

  Expoziția prezintă pălării poșete, umbreluțe de soare, vestimentație, bijuterii, podoabe, ceasuri, evantaie, sticluțe de parfum, carnețele de bal, dantelă, fotografii, reviste de modă, reprezentative pentru epoca în care au fost create. Trebuie să menționăm și faptul că expoziția include o secțiune intitulată „Rafinament și intimitate în Belle Epoque și Interbelic” în care sunt expuse, în premieră, piese de lenjerie.

  Reclama

  Toate exponatele provin din colecția Iulia Gorneanu, sunt piese originale din perioada 1850-1950, cu excepția unor piese ce sunt catalogate ca aparținând primei jumătăți a secolului al-XIX-lea.

  Un veac de Feminitate. 100 de ani de modă

  Expoziția ”Un veac de Feminitate” creează contextul întoarcerii într-un timp istoric în care designul, atenția pentru detaliu, stilul, rafinamentul și-au pus amprenta asupra pieselor vestimentare și accesoriilor. Este o chemare adresată din suflet în special femeilor care doresc să-și (re)descopere adevărata feminitate.

  Femeile din fotografiile de demult, prin vestimentație, accesorii și nu în ultimul rând prin atitudine, ne învață o lecție pe care am vrut cu tot dinadinsul să o uităm: FEMINITATEA. Eleganța, rafinamentul și candoarea femeilor ce ne privesc de dincolo de timp ne tulbură și totodată ne invită să le cunoaștem lumea demult apusă. Ne ajută să ne apropiem de ea și să îndrăznim, cu inteligență și imaginație, să reinventăm tot ce a avut mai frumos, mai profund, mai adevărat. (…) Arta de a fi femeie a ajuns să fie aproape uitată. Feminitatea presupune, dincolo de rafinamentul vestimentar obligatoriu, un anumit fel de a vorbi, de a asculta, de a te mișca, de a atinge pământul atunci când mergi pe drum. Feminitatea este o frumusețe interioară, tainică, nedeclarată. Nu există formule magice pentru a o descoperi, asuma și afirma, însă o întoarcere în istoria modei poate face minuni.

  Muzeul Orașului Oradea

  Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural este unul dintre cele mai mari instituții muzeale ale orașului Oradea. Recent reabilitată, Cetatea Oradea este gazda uneia dintre cele mai importante structuri muzeale din zonă: Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural. Muzeul reflectă atât istoria Cetății, cât și istoria orașului Oradea. Aici sunt organizate numeroase expoziții permanente și temporare.

  LASĂ UN MESAJ

  Scrie comentariul tău
  Scrie-ți aici numele aici