O barbă perfectă pentru tine!

Află tot ce ai nevoie să știi înainte de a te decide să-ți lași barbă. Da, se poartă, e sexy, dar nu în orice condiții.

0
Barbă
Cum să-ți alegi barba pe care s-o porți în funcție de forma feței.

Barba poate pune în valoare chipul unui bărbat într-un mod unic. Unii ar spune că o barbă la un bărbat e „cool”. Da, barba e la modă! Dar, nu oricum și nu orice stil de barbă! Dacă vrei ca barba să te pună în valoare cu adevărat, atunci e de preferat să știi care ți se potrivește, ce stil de barbă îți vine bine. Iar, pentru a afla, în primul rând trebuie să știi că modul în care decizi să ți-o aranjezi, depinde de forma feței tale. 

O barbă perfectă pentru tine

Așadar, iată un ghid complet și detaliat privind alegerea stilului de barbă. Există într-adevăr o formă și un stil de barbă care este mai potrivit pentru fața ta? Desigur, da. Dintotdeauna un simbol al virilității, barba, nu este doar o pasiune trecătoare de moment, ci un mod de a exprima stilul tău, punând in valoare trăsăturile tale.

Reclama

Stiluri de barbă

Un stil de barbă tunsă în mod corect poate schimba expresia, sculpta fața oferindu-i o conotație interesantă, scoțând în evidență ochii și buzele sau ascunzând poate un nas mai proeminent. Cu toate acestea, ca și pentru o rochie, nu există nicio tipologie care să îmbunătățească aspectul unui om în același mod, din fericire.

Cum să-ți alegi stilul de barbă în funcție de forma feței tale 

Forma feței

Pentru a alege stilul de barbă cel mai potrivit pentru fața ta, trebuie sa știi că în general, există șase forme de bază: alungite/dreptunghiulare, pătrate, rotunde, triunghiulare, ovale și în formă de diamant.

În consecință, va trebui să înțelegi, în primul rând, în ce categorie te încadrezi tu. Privește-te cu atenție în oglindă și identifică care este forma de bază a feței tale. Acest lucru îți permite să determi ce stil de barbă ți s-ar potrivi cel mai bine. Evident, ar fi de preferat ca după ce-ți faci o idee clară, să treci totuși pe la un salon de înfrumusețare pentru bărbați.  

Fata alungita
Ben Affleck – un actor de succes cu o față alungită

Față alungită

Principala caracteristică a unei forme alungite a feței este aceea că este relativ îngustă, cu fruntea și bărbia alungite. Stilul cel mai potrivit, în acest caz, este acela al unei barbe rare, care nu este prea deasă, care crește în principal pe obraji și în jurul gurii.

Trebuie evitată o lungime excesivă în corespondența bărbiei, pentru a nu lungi exagerat forma feței. O barbă de acest fel creează un echilibru general, armonie. 

David Beckham – o față pătrată extrem de sexy cu sau fără barbă

Față pătrată

O față pătrată este caracterizată mai presus de toate de un maxilar pronunțat, tipică pentru multe vedete de la Hollywood. În acest caz, este important „să rotunjești” marginile ascuțite. Astfel, vei evita să afișezi în lume o barbă aspră în părțile laterale ale maxilarului.

Un sfat bun e să lăși să-ți crească barba puțin mai mult pe bărbie. De asemenea, barba poate fi combinată cu o mustață mai mult sau mai puțin pronunțată. În acest fel, vei evita lărgirea ulterioară a feței și, în același timp, vei „îndulci” nu doar expresia feței, ci și zâmbetul. 

Leornardo di Caprio – un actor cu fața rotundă

Față rotundă

Creearea unghiurilor este cheia succesului pentru bărbatul cu fața rotundă care-și dorește o barbă perfectă. Este exact ceea ce reușește cu succes Leonardo di Caprio. 

În general, o față rotundă este una dintre cele mai potrivite pentru a-ți lăsa barba să crească, iar motivul e simplu.  În absența acesteia, poți lăsa impresia că porți câteva kilograme în plus, ceea ce, în realitate, nu e neapărat adevărat. Dacă primul sfat ar fi definirea unei părți din jurul gurii și a bărbiei, pentru a prelungi fața, chiar și o barbă semi-deasă, dar aranjată, poate avea un efect pozitiv. O față fără barbă, dar cu o mustață mică, îți poate oferi o expresie ușor amuzantă și plăcută, care nu trebuie neapărat evitată. Experimentează, joacă-te cu barba până vei găsi forma potrivită, ținând cont de faptul că ar trebui să „pătrățești” cercul.

Ryan Gossling – față triunghiulară

Fața triunghiulară

Acest tip de față are adesea forma unui triunghi inversat al cărui „vârf” este reprezentat de o bărbie lungă. În acest caz, o idee bună este să-ți lași să crească barba în jurul gurii. Chiar și mustățile simple sunt un compromis bun. 

Ceea ce-ți recomand e să eviți o barbă lungă. O barbă lungă, va alungi fața și mai mult. Scopul este de a crea volum în partea superioară și laterală, pentru a echilibra formele. O barbă mai lungă în părțile laterale va contura o formă mai regulată. De asemenea, alegerea unei tunsori care creează volum pe frunte și pe urechi este o idee excelentă.

Tom Cruise – față de diamant

Fața de diamant

Forma particulară a unei fețe diamant este decisă, puternică, caracterizată de un maxilar și o bărbie proeminentă. Fiind pronunțată atât în lungime, cât și în lățime, nu este necesar să încerci să reduci sau să ascunzi anumite zone deoarece există un echilibru de bază care îți oferă mai multă libertate. Cu o asemenea formă a feței poți alege între o barbă uniformă sau o mustață de tip piramidă. Ar fi de preferat să eviți o barbă foarte stufoasă. Aceasta ar accentua o față deja puternic definită. 

George Clooney, un actor care știe să-și pună în valoare atuurile date de fața ovală.

Fața ovală

Permite-mi să-ți spun că, dacă ai o față ovală, ești de-a dreptul norocos! Normală, fără forme pronunțate, fața ovală îți dă libertatea de a experimenta și schimba stilul de barbă mult mai des. 

Poți alege orice tip de barbă deoarece, crede-mă, îți va sta bine și te va face să te simți bine.

 

Sfaturi practice pentru o barbă impecabilă

Cum sa crești barba? Ei bine, incepe prin a n-o rade. Barba stufoasă, dar bine ingrijită (!!), mustața pensulă, mustața ghidon..etc., veți avea libertatea de a alege și de a identifica stilul care se potrivește cel mai bine cu caracteristicile și expresiile dumneavoastră.

Este esențial să redefinești des, barba: nu trebuie să fie o barbă neângrijită, dimpotrivă, ea trebuie să aibă o formă foarte clară. Atenție, de asemenea, la igienă: o barbă deosebit de lungă, crează riscul de infecții și trebuie tratată ca și părul, spălată cu produse adecvate. Acestea fiind spuse, îngrijirea bărbii nu este doar o necesitate, ci o parte a unui cod de comportament care sporește auto-îngrijirea, chiar și într-un sens estetic.

Este întotdeauna recomandabil să ai o barbă ordonată, chiar dacă nu este stufoasă, care nu te îmbătrânește sau care nu îți dă un aspect neângrijit … dacă nu cumva acesta este un efect dorit.

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici