Avem o țară frumoasă, dar …

Hai să începem schimbarea și să arătăm că ne pasă de țara noastră, prin a promova zone din România despre care merită vorbit mai mult.

0
Țară frumoasă, România
Țară frumoasă, România

„Avem o țară frumoasă, dar …”. Nu, nu am să continui cu: „păcat că-i locuită!”. Am obosit să aud asta. Aș spune mai degrabă „avem o țară frumoasă, dar păcat că nu avem grijă de ea!”. Toți știm că avem o mulțime de locuri frumoase, dar alegem să ne facem vacanțele în țări străine. Recunosc că și eu sunt tentat de câte un sejur pe câte o plajă exotică, dar nu ratez nicio ocazie de a-mi vizita țara. Aș vrea să nu mai ratez nicio ocazie de a spune oricui, care e gata să asculte, că trebuie să începem să avem grijă de tot ce are țara asta mai bun: istorie, tradiții, obiceiuri, locuri pitorești pline de activități în natură și resurse naturale.

Uneori, imaginile nu sunt de ajuns

De ceva vreme, preocupat de subiect, am început să fac săpături. Am căutat pe Instagram și am rămas mut … mut de câte conturi senzaționale promovează România. Am rămas fără grai, incapabil să spun ceva când am văzut deopotrivă măreția și smerenia altor locuri.

Reclama

Am găsit bloguri, site-uri de pensiuni și primării, articole, tot felul de locuri digitale cu destinații pământești românești. Pe unele le știam, pe altele nu. Ce păcat însă că trebuie să fii extrem de înverșunat ca să ajungi să citești despre ele! 🙁 Muuuuuulte pagini de Google, muuuuuultă răbdare și ore de căutare.

Erau multe, multe poze. Unele senzaționale de-a dreptul! Nu erau puține, dar nu de puține ori parcă lipsea ceva. Am stat să mă gândesc și am realizat că în multe cazuri simți că ai vrea să știi mai multe. Să descoperi povestea, istoria care răzbăte din acele multe fotografii. Am înțeles atunci că uneori, imaginile nu sunt de ajuns.

Avem o țară frumoasă, hai să povestim despre ea!

Vă provoc, pe voi toți care citiți, să începem schimbarea și să arătăm că ne pasă de țara noastră, prin a promova zone din România despre care merită vorbit mai mult. Poate așa, reușim să atragem atenția celor care pot să restaureze multele conace și case vechi părăsite. Să amintim tuturor că o țară în ruină nu atrage foarte multi turiști. Să trezim în noi și în copiii noștrii, mândria de a fi urmașii unor oameni care au clădit și întreținut o țară mândră.

În încheiere, celor care vor și pot, le spun: scrieți-ne pe adresa de email [email protected]. Ne puteți trimite sugestii legate de locuri, pensiuni, zone, oameni faini. Iar, dacă aveți materiale, texte, imagini și vreți să le împărtășiți cu noi, echipa Iscodescu.ro se va strădui să vă ajute.

 

LASĂ UN MESAJ

Scrie comentariul tău
Scrie-ți aici numele aici