fbpx
Acasă Jos Pălăria! Studenții români și premiile lor pentru excelență academică în străinătate

Studenții români și premiile lor pentru excelență academică în străinătate

0
Studenții români și premiile lor pentru excelență academică în străinătate

Am să încep acest scurt articol mulțumindu-i încă odată Silviei Pencu pentru invitația pe care mi-a facut-o la Gala Premiilor pentru Excelență Academică în Străinătate, ediția a X-a, care a avut loc recent la în noua Aula a Universității Politehnica din București. Am avut ocazia să descopăr tineri români care studiază în străinătate, care știu ce-și doresc, muncesc și au rezultate excelente. Studenți români care vor să se reîntoarcă să facă performanță aici, acasă, în România… pentru că aici mai sunt multe de făcut. 

Sebastian Burduja

Studentul care se reîntoarce acasă …

burduja-româniaȘi, am mai descoperit un fost student, care a și făcut acest pas de reîntoarcere acasă în România. A făcut ceea ce în mod îmbucurător arată și sondajul LSRS din 2018 … faptul că studenții români din străinătate doresc să se întoarcă acasă.

Numele acestui student e Sebastian Burduja. E un fost student, absolvent de Stanford și masterand Harvard Business School (MBA) și la Harvard Kennedy School of Government (HKS), al cărui crez este că „viața merită trăită în slujba societății, într-o permanentă luptă pentru o cauză comună. Pentru mine această cauză este o Românie pe bune.” Extrem de implicat în activități civice și sociale, Sebastian Burduja este co-fondator și Președinte de onoare al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Președinte & co-fondator PACT pentru România și Co-fondator Fundația CAESAR (institut de cercetare pentru dezvoltarea României). 

M-au impresionat cuvintele sale adresate nu doar studenților prezenți în sală, ci și multor personalități ale mediului academic, societății civile și mediului antreprenorial din România. Mi-am spus că merită să fie auzite de cât mai mulți, așa că vă invit să-l ascultați. 

Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate

Organizat de Liga Studenților Români din Străinătate, acest eveniment a premiat studenții și absolvenții români din întreaga lume, cu scopul de a celebra și încuraja rezultatele academice excepționale ale acestora

Numele pe care le veți citi mai jos nu sunt celebre, nu apar în titlurile de pe prima pagină a ziarelor sau revistelor, dar ei reprezintă viitorul și merită să fie menționate. Așadar, felicitări tuturor studenților premiați pentru activitatea lor la Gala Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate:

  • Iuliana Țâbian (Imperial College London, Marea Britanie) – Studentul Român al Anului în Străinătate, Marele Premiu
  • Radu Sava (Universitatea Tsinghua, Beijing, China) – Studentul Român al Anului de pe Alte Continente
  • Cătălina Paula Spătărelu (Dartmouth College, NH, SUA) – Studentul Român al Anului din America de Nord
  • Elena-Andreea Teleagă (Slade School of Fine Arts, University College London (UCL), Marea Britanie) – Premiul Special în Arte
  • Daniela Androaie (ISAE SUPAERO, Franța) – Studentul Român ERASMUS al Anului 
  • Ovidiu Csillik (University of Salzburg, Austria) – Studentul Român al Anului din Europa (Post-universitar)
  • Cristina Gherghișan-Filip(University of East Anglia, Marea Britanie) – Studentul Român al Anului din Europa (Universitar)
  • Ioana Marcela Brînzac (Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, România) – Studentul Anului din România
  • Anca Ioana Brîndușe (Universitatea de Vest din Timișoara) și Cristina Pogorevici, (University of Pennsylvania, SUA) – premiile speciale acordate de către Institutul Bancar Român (2 burse de studiu pentru seminarii în domeniul economic)
  • Bogdan Dragoș Ilieș (King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită) – Premiul pentru Votul Publicului, acordat în urma unui vot online pe pagina de Facebook a LSRS

M-am bucurat de o seară specială, dar în drum spre casă, cu gândul la acești studenți, dar și la juniorii mei care mă așteptau nerăbdători, m-a măcinat o întrebare … Este oare România pregătită și dispusă să îi primească așa cum ar trebui pe toți acești studenți minunați care vor să se reîntoarcă acasă? Sper că da!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.